З архіву ПУ. Найрезонансніша спецоперація у ворожому тилу: ​Боєць, який залишився без ноги, розповів про викрадення із "ЛНР" Цемаха

Під час спецоперації із затримання Цемаха у Сніжному в червні від поранень загинув розвідник Олександр Колодяжний, ще одного учасника спецоперації лікарям вдалось врятувати.

Дмитро Гержан – крайній зліва, поруч із ним Олександр Колодяжний, загиблий під час операції із виведення Цемаха

Боєць, який дістав поранення під час операції з вивезення з ОРДЛО бойовика «ДНР» Володимира Цемаха, – це солдат 74-го окремого розвідувального батальйону ЗСУ, 47-річний киянин Дмитро Гержан із позивним «Тритон». Про це повідомляє проект Радіо Свобода Радіо Донбас.Реалії, зазначають Патріоти України.

Як відомо, в результаті спецоперації із затримання Цемаха у Сніжному в червні від поранень загинув розвідник Олександр Колодяжний.
«Тритон» каже, що саме Колодяжний напередодні розповів йому, що в районі Донецька вони спільно зі спецслужбами забиратимуть «подарунок», яким, власне, і виявився Цемах.
«Ми йшли за визначеним маршрутом, але натрапили на мінне поле. Саша йшов першим, хоча й прощупував все щупами, але все одно «зірвав» ПМН (протипіхотну міну – ред.). Я побіг, щоб допомогти йому, і сам підірвався. Одразу після поранення я перебував у свідомості – пам’ятаю навіть, як побачив свою відірвану стопу. Мене евакуювали у Курахове, Сашу – теж. Він був важкий, але якийсь час також був при свідомості», – розповів боєць.
Гержан на війну пішов добровольцем ще у 2014 році.
«У мобілізації мені тоді відмовили – у військоматі сказали, що загубили мою особисту справу. Але це не зупинило мене – я одразу ж пішов добровольцем у 5-й батальйон ДУК ПС», - каже боєць.
У добровольчому підрозділі Гержан пройшов багато найгарячіших точок війни, а контракт з 74-м орб солдат підписав майже рік тому.
Зараз «Тритон» проходить реабілітацію: вже має протез і звикає до нової металевої ноги.
Нагадаємо, влада Нідерландів намагалася запобігти передачі Росії свідка у справі про збитий Boeing 777 в небі над Донбасом Володимира Цемаха.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...