З архіву ПУ. "Найсучасніша зброя РФ": Росія відкрила вогонь у Середземномор'ї (відео)

"Адмірал Макаров" – фрегат проекту 11356, озброєний ракетним комплексом "Калібр", зенітним ракетним комплексом "Штиль-1" і ракетно-артилерійським комплексом "Палаш", артилерією, торпедними апаратами і реактивною бомбометною установкою.

Фрегат ВМФ Росії "Адмірал Макаров"

У Східному Середземномор'ї фрегат ВМФ Росії "Адмірал Макаров" провів навчальні стрільби ракетами "Калібр". Про це повідомив командир корабля капітан другого рангу Антон Купрін, передають Патріоти України 14 жовтня 2019 року з посиланням на росЗМІ.

За його словами, фрегат також виконав "дипломатичну місію".

"Все озброєння корабля перевірено в бою в попередніх двох роках, безпосередньо виконані стрільби "Калібрами", виконані стрільби і зенітними комплексами. Кораблі такого ж проекту вже неодноразово виконували завдання в Середземному морі, і на сьогоднішній день це, мабуть, найсучасніша зброя Росії", – сказав Купрін журналістам.

Командир фрегата додав, що щляхом до Тартусу "Адмірал Макаров" також здійснив дипломатичну місію. До кінця року фрегат буде знаходитися в далекому поході в складі Середземноморської ескадри.

"Адмірал Макаров" – третій фрегат проекту 11356, що стоїть на озброєнні Чорноморського флоту Росії. Фрегати проекту 11356 мають водотоннажність близько чотирьох тисяч тонн і здатні розвивати швидкість до 30 вузлів. Вони озброєні, зокрема, ракетним комплексом "Калібр", зенітним ракетним комплексом "Штиль-1" і ракетно-артилерійським комплексом "Палаш", артилерією, торпедними апаратами і реактивною бомбометною установкою.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...