З архіву ПУ. Наплювали на пам'ять патріотів: Влада готувалася до подачі води у Крим з лютого, - Бутусов

Представники влади звернулися в різні проєктні організації Києва з пропозицією розробити план подачі води до Криму, низка установ вже встигла відмовитися.

"АПДЕЙТ: прем'єр-міністр Денис Шмигаль спростував свої власні слова, сказані ним у телеефірі, про необхідність подачі води в Крим – нібито його не почули: "Ми хочемо допомагати цим людям. Ми хочемо, щоб вони відчували, що ми піклуємося про них. Справді, з технічних причин поділити воду, яка піде людям, і воду, яка піде на військові бази, неможливо. Ця теза загубилася у галасі студії. Позиція залишається незмінною: ми хотіли би постачати воду нашим громадянам, але не можемо й не маємо технічної змоги робити це до деокупації півострова та повернення його до складу України", - пише журналіст Юрій Бутусов на початку березня 2020 року у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Нагадаємо, 12 лютого глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив про можливість водопостачання в окупований Крим, що зумовило значний резонанс і критику. Зараз прем'єр-міністр знову порушив цю тему.

Мене особисто турбує той факт, що представники влади звернулися в різні проєктні організації Києва з пропозицією розробити план подачі води до Криму, низка установ вже встигла відмовитися.

Якщо президент, уряд і Верховна Рада, негайно не спростують ганебну заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про намір подати воду в окупований Крим, а СБУ не відкриє кримінальну справу проти зрадника, значить, українська влада допускає здачу Російській Федерації українських державних інтересів. А це державна зрада, тому що зрадник не має права бути главою виконавчої влади в Україні.

Шмигаль наплював на пам'ять і авторитет сотень тисяч патріотів, які покинули Крим, яких убили в Криму, які заради звільнення Криму й Донбасу пішли на війну та наклали головами, втратили здоров'я, боролися за Батьківщину. Якщо на цю заяву не відреагує СБУ – значить, боротися за інтереси України треба безпосередньо народу, своїми руками.

Цікаво тільки одне – хто ще в уряді, парламенті, Офісі президента готовий бути співучасником ганебної здачі інтересів своєї країни? Завтра подивимося на реакцію, просто щоб перерахувати.

Я переконаний, що якщо знайдуться ті, хто посміє пустити воду в Крим, то (за цієї влади або за наступної) всім цим зрадникам доведеться піти під суд. І це трапиться значно швидше, ніж думає Шмигаль.

І якщо всупереч волі тих, хто бореться за свободу, воду спробують надати – на протест проти зрадників вийду і я, і безліч інших українців.

І вода в Крим, і припинення вогню на фронті – все це можливо тільки після того, як Україна отримає гарантії та повернеться на свої землі. Путін хоче для України придністровський або грузинський варіант – коли під виглядом припинення вогню держава визнає свою капітуляцію і встановлює де-факто відносини з агресором в тих питаннях, що важливі йому для закріплення на окупованих територіях. Минають роки, і незабаром окупація де-факто починає визнаватися де-юре. Після подачі води в Крим про жодне повернення Криму до складу України годі й казати – це фактично визнання капітуляції в цьому питанні.

На початку лютого за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля до найбільших українських проєктних організацій, які займаються інжинірингом у сфері водних ресурсів, звернулися представники української влади із запитом про підготовку проєкту відновлення водопостачання в окупований Крим. Про це повідомили джерела Цензор.Нет.

Варто зазначити, що ціла низка компаній вже відмовилися від реалізації цієї ідеї. Маю надію, найближчим часом ми почуємо роз'яснення держави, з чиєї саме ініціативи ведуться переговори з цими установами.

Сподіваюся, що всі представники приватного бізнесу та державні проєктні організації розуміють: взявши участь у такому проєкті, ви назавжди покриєте ганьбою своє ім'я і свої підприємства. Співучасть у зраді жодні гроші не виправдають.

І ще – я вважаю, що всі порядні люди в парламенті зобов'язані поставити питання про відставку прем'єр-міністра й порушення проти нього кримінальної справи в СБУ. Людину, яка відкрито виступає проти своєї країни, тримати на державній службі під українським прапором неприйнятно".

Джерело: Обозреватель

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...