З архіву ПУ. "Наступні Гіві й Моторола?": Мережу обурило нагородження Вілкула медаллю міністра оборони

Українці нагадали, як у 2015 році Вілкул у відповідь на звинувачення тодішнього нардепа Семена Семенченка сказав бійцям АТО, що «це ви підпалили Донбас, ви захопили Донбас, ви сепаратисти».

У мережі користувачі активно висловлюють обурення через те, що напередодні міністр оборони України Андрій Таран нагородила медаллю мера Кривого Рогу, колишнього члена КПРС і «Партії регіонів» Юрія Вілкула, передають Патріоти України 1 червня 2020 року.

Активіст Сергій Стерненко на своїй сторінці в Facebook іронічно зазначив, що тепер треба чекати, коли Таран запропонує нагородити орденами терористів «ДНР».Волонтер благодійного фонду «Повернися живим» Андрій Римарук у соцмережі назвав Вілкула «московським посіпакою» і наголосив, що в минулому Головне управління розвідки не рекомендувало висувати Тарана на посаду міністра оборони.

Український військовослужбовець Роман Ковальов у Мережі пише, що нагородження Вілкула медаллю «За сприяння Збройним силам України» – це «ганьба» для ЗСУ.

Ветеран АТО Едуард Литвиненко написав, що українські бійці, які воюють на Донбасі, не завжди нагороджуються медалями, у той час як військову нагороду отримує чиновник.

У коментарях під вказаними дописами користувачі розкритикували вчинок Тарана. Деякі здивувалися, що таку нагороду отримав колишній регіонал, який не має відношення до Збройних сил. Інші нагадали, як у 2015 році Вілкул у відповідь на звинувачення тодішнього нардепа Семена Семенченка сказав бійцям АТО, що «це ви підпалили Донбас, ви захопили Донбас, ви сепаратисти».

На нагородження Вілкула майже ніхто не відреагував позитивно. Декілька користувачів написали, що мер Кривого Рогу допомагав 17-й окремій танковій криворізькій бригаді і зараз допомагає місцевим ветеранам АТО. Військовослужбовець Ковальов у відповідь написав, що служив у 17-й ОТБр і опублікував дані про військові кадри у бригаді.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...