З архіву ПУ. Не Дніпро і не Харків: Клімкін назвав наступну після Донбасу ціль Путіна в Україні (відео)

Перш за все російський президент мріє про контроль над Чорним морем.

Павло Клімкін. Фото: РБК.

Країна-агресор Росія на чолі з президентом Володимира Путіна прагне захопити не тільки східні області України, що робить нині на Донбасі. Наступною ціллю російського лідера має стати і весь південь нашої країни, вважає ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін. Про це він заявив в ефірі програми "Рандеву з Яніною Соколовою" у квітні 2020 року, передають Патріоти України.

"Південь йому набагато потрібніший. Але в нього набагато інше розуміння півдня: для нього це "Новоросія" – Одеса, Миколаїв, Херсон, Запоріжжя, щонайменше", – сказав політик.

За його словами, у такий спосіб Путін зможе контролювати чи навіть домінувати у Чорному морі, а також зробити коридори на суші. "І не тільки Крим, а й Придністров’я, Молдову – замикає все, свою державу", – вважає ексміністр.

Він додав, що після вирішення питань інфраструктури, води, портів та інших комунікацій, глава РФ зможе повністю "відсікти" Україну від моря. "І Харків теж. Але реальна небезпека – це південь, туди він прийде найпершими. І те, що там спершу будуть дестабілізаційні речі, а потім якісь інші операції – це сто відсотків", – підсумував Клімкін.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...