З архіву ПУ. "Не параноик, а агент Кремля": У мережі бурхливо відреагували на скандал з Трампом на саміті G7

Президент США Дональд Трамп вступив у конфлікт зі своїми колегами з "Великої сімки", коли тема зайшла про повернення Росії в G7. Як зазначає західна преса, конфлікт стався ввечері в суботу, 24 серпня 2019 року, під час вечері, повідомляють Патріоти України.

Джерела зазначають, що американський лідер наполягав на тому, що Росію слід повернути в G7, але його ідею підтримав тільки прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте. Прем'єр Японії Сіндзо Абе зберігав нейтралітет.

Не підтримали ініціативу Трампа прем'єр Великобританії Борис Джонсон, канцлер ФРН Ангела Меркель, прем'єр Канади Джастін Трюдо, президент Франції Еммануель Макрон і глава Європейської ради Дональд Туск.

"На цьому моменті обстановка почала загострюватися, якщо не сказати більше. Більшість лідерів наполягали на тому, щоб G7 залишалася спільнотою ліберальних демократій, і тому вони сказали Трампу, що не можна дозволити повернутися президенту Путіну, який не відповідає цьому", - зазначає джерело.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...