З архіву ПУ. Невідомі з автоматами вимагають "звільнити" Одесу (відео)

Організація "Вільне місто Одеса" взяла на себе відповідальність за скоєну акцію біля дипломатичної місії України в російській столиці.

Сьогодні (2 травня 2020 року.-ред.) в інтернеті стали з'являтися відео про те, що на асфальті біля посольства України в Росії невідомі розлили червону фарбу. Цей інцидент стався в зв'язку з черговою річницею загибелі проросійськи налаштованих людей в одеському Будинку профспілок в 2014 році: тоді загинуло понад 40 осіб. У Росії, а також на окупованих частинах української території вважають, що підпал здійснили прихильники єдиної України і називають це "одеська Хатинь", між тим, українські патріоти навідріз заперечують своє відношення до загибелі своїх супротивників, передають Патріоти України.

На тлі цих подій в інтернеті з'явилося ще одне відео: його опублікували представники якоїсь громадської організації "Вільне місто Одеса". На ньому група чоловіків в балакалавах і зі зброєю в руках заявляють, що "кров" біля української дипломатичної місії в Москві пролили саме вони.

Можна почути, що голос у них змінений. "Ми беремо на себе відповідальність за акцію біля посольства України в Москві і на мосту в Одесі. Ми хотіли привернути увагу росіян, українців, а також самих одеситів до саботажу розслідування злочину проти людяності, масового вбивства наших співвітчизників в Будинку профспілок в 2014 році. На нашу думку, шість років тому Одесу зрадили як Київ, так і Москва: ми ставимо інтереси одеситів вище всього іншого. Нашою метою є боротьба з американськими агресорами, нацистами із Західної України, представниками олігархічних кланів. Одеса повинна отримати незалежність і повну автономію від незаконної київської влади, стати по-справжньому вільним містом", - йдеться в заяві.

Однак звертає на себе увагу той факт, що "активісти" віщали незрозуміло з якого місця і позували на тлі прапора, дуже схожого на японський: не виключено, що дане відео є постановочним і змонтованим фейком.

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...

"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...