З архіву ПУ. "Нове обличчя" з "Укроборонпрому" ледве не зірвало переговори в Південній Америці, влаштувавши п'яний дебош в аеропорту Амстердаму

Рятувати ситуацію довелося консулу України.

19 листопада 2020 року в аеропорту «Schiphol» (Амстердам) стався інцидент за участю української делегації, що прямує в Перу для переговорів з постачання літака Ан-178, повідомляють Патріоти України.

У 2019-му році керівництво державного спецекспортера ДГЗП «Спецтехноекспорт», підприємства-учасника Держконцерну «Укроборонпром», підписало контракт на поставку літака Ан-178 з Міністерством внутрішніх справ Республіки Перу.
На жаль, контракт поки не вступив в силу - українська сторона до сих пір не може відкрити банківську гарантію, що є обов'язковою умовою перерахування МВС Перу попередньої оплати за літак і початок робіт.
Черговий візит керівництва ДГЗП «Спецтехноекспорт», Міністерства закордонних справ і державного «Укргазбанку» в Перу був спланований на листопад - і вже міжнародний політ за маршрутом Київ - Амстердам - Панама - Ліма ознаменувався п'яним скандалом.

Здійснивши ранній виліт з Києва о 06:00 рейсом PS9387 і прибувши в Амстердам для подальшого перельоту в Панаму рейсом KL 757 об 11:10, українська делегація ледь не залишилася без власника контракту - Євгенія Ларіна, директора ДГЗП «Спецтехноекспорт». Не дивлячись на виліт о 6 ранку, по прибуттю в Амстердам директор українського експортера знаходився в стані настільки сильного алкогольного сп'яніння з властивою чиновникам агресивністю, що на рейс в Панаму його пустили тільки після особистого втручання консула України в Нідерландах.

Джерело: Антикор

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...