З архіву ПУ. Новий курс у Генпрокуратурі: Венедіктова заявила, що підозра Стерненку буде у будь-якому разі

Ті, хто, гадають, що вся буча навколо ув'язнення Стерненка виникла через одного навіженого на радянському минилому судді і промосковській агентентурі кума Путіна, мають пригадати і цей факт

Генпрокурор Ірина Венедіктова запевняє, що підозра активісту Сергію Стерненку, який смертельно поранив проросійського кілера, буде оголошена обов'язково. Питання полягає лише у кваліфікації: вбивство чи вбивство при перевищенні меж необхідної оборони, передають Патріоти України 7 квітня 2020 року.

"Дивіться, по Стерненку підозра буде в будь-якому разі, кваліфікація йде або 115-та стаття, або 118-та, але і так, і так це підозра. 115-та – це вбивство, 118-та – це вбивство по самозахисту. Різниця – в кваліфікації, і це зроблять слідчі і прокурори, а явно не генеральний прокурор", заявила Венедіктова в інтерв’ю для "Українській Правді".

За словами очільниці Офісу генпрокурора, справа Стерненка для неї як генерального прокурора є резонансною з огляду на те, що вона стосується захисту активістів.

"А чи буде підозра? Звичайно, підозра буде, просто розуміння, по якій статті, і це не від мене ініціатива буде відходити і ні від кого. Тому що справа розслідується 2 роки, ви ж розумієте, що вона рано чи пізно завершиться? Питання кваліфікації", – заявила Венедіктова.

Кваліфікація справи буде відбуватись зокрема на основі експертизи, яка тільки-но надішла.

Нагадаємо, колишній заступник генерального прокурора Віктор Трепак розповів, що нова очільниця Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова заявила йому про необхідність повідомити про підозру одеському активісту Сергію Стерненку. Останній, захищаючись від нападників, наніс одному з російських найманців смертельне поранення.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....