З архіву ПУ. "Нити під дверима не будемо": "Слуга" Яременко, який потрапив у секс-скандал, видав обурливу заяву про НАТО

Голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко вважає, що парламентські заяви щодо НАТО наразі буцімто не на часі. Про це скандальний нардеп від "Слуги народу" заявив, коментуючи "чергову полеміку" із депутатами "Європейської солідарності" щодо "нашвидкуруч внесеного" проекту заяви Верховної Ради щодо НАТО, передають Патріоти України 31 жовтня 2019 року.

"Слуга" підкреслив, що, на його думку, для таких парламентських кроків "зараз немає особливих підстав". "Триває процес інтеграції, реформування сектору оборони й безпеки у відповідності до стандартів НАТО, але якихось помітних змін чи досягнень нема", – змушений був констатувати підсумки відповідних зусиль нової влади представник її табору.

При цьому Яременко, який спершу назвав проєкт заяви "нашвидуруч унесеним", оскільки його текст на сайті Верховної Ради нібито відсутній, зазначає, що в документі "немає нічого по суті процесу інтеграції в НАТО".

"Не згадані, не названі жодні вимоги щодо законів чи рішень у сфері безпеки й оборони (як то, наприклад, схвалення законів про СБУ, розвідку тощо), на яких наполягає НАТО, а отже – які є серйозними показниками нашого прогресу на шляху інтеграції", – коментує проєкт заяви, тексту якого "немає", Яременко.

За депутатовими словами, йдеться про "суто схоластичний документ, який містить і відверті недолугості". Таким він вважає згадку про "встановлену Конституцією України безальтернативність вступу України в НАТО". При цьому Яременко таки визнає, що "набуття членства в НАТО дійсно затверджено в Конституції", одначе за достатню для звинувачень у "відвертій недолугості" підставу має відсутнє в Основому Законі слово "безальтернативність". "Для заяв ВРУ такі деталі мають значення", – авторитетно заявив "зелений" нардеп.

"Найсумівнішою" Яременко вбачає резолютивну частину заяви, в якій президента, уряд і парламент закликають до кінця року звернутися до НАТО, щоб іще раз "підтвердити намір України отримати План дій щодо членства в НАТО, та до парламентів країн – учасниць НАТО із закликом підтримати бажання України.

Усе це "слуга" має за непотрібне, оскільки, на його переконання, "чітких" і "неодноразових" підтверджень "відданості курсу на інтеграцію в НАТО" з боку чинної влади буцімто й так достатньо.

Яременко додав, що Зеленський і Ко також "чітко пояснили", що сповідуватимуть "зовнішньоплітичний прагматизм" і не вдаватимуться до "ниття під дверима ЄС і НАТО", в якому опосередковано звинуватив опонентів, яких наполегливо називав "колегами з ПЄС".

"Нам очевидно, що найближчі роки ніяких перспектив початку змістовного діалогу з ЄС і НАТО про членство не було і немає", – наголосив член фракції президента. Й додав, що "ще й клята реалполітік, яка підказує низці держав-членів НАТО не дратувати Росію".

Підсумовуючи, "слузі" довелося визнати, що, згідно із регламентом, проєкт розкритикованої заяви розглянуть на наступному засіданні Комітету, який очолює Яременко – 13 листопада. "Таке рішення підтримали представники трьох із чотирьох присутніх на засіданні Комітету фракцій", – був змушений зазначити нардеп від "Слуги".

Слід наголосити, що в Україні до 1 листопада із візитом перебуває генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. Під час виступу перед курсантами Одеської військово-морської академії він вирішив за потрібне нагадати, що двері Північноатлантичного альянсу відчинені для України, а Росія не має права втручатися та впливати на питання нашого членства в НАТО.

Нагадаємо, що вчора "слуга" Яременко потрапив у секс-скандал: замовляв повію під час голосування у Верховній Раді. Прикметно, що спершу "слуга" брехав про те, що навмисно влаштував "провокацію", відтак був змушений вибачитися "перед усіма, кому своїм необдуманим вчинком створив проблеми: від дружини й дітей до фракції та президента".

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...