З архіву ПУ. Образили з Папою Римським: ЗМІ повідомили про "останню краплю" для відставки Андрія Богдана

Глава ОПУ нібито хотів звільнитися ще після інциденту з помічником Зеленського Андрієм Єрмаком, який відповідав за вирішення "іранської кризи", але тоді його відмовили.

Колишній голова Офісу президента Андрій Богдан 10 лютого 2020 року мав неприємну розмову з Володимиром Зеленським, після якої остаточно вирішив піти з посади. Про розмову між Богданом і Зеленським журналістам розповіли два джерела в ОПУ, передають Патріоти України.

Богдан начебто сказав, що хоче написати заяву про звільнення, якщо президент цього хоче. Зеленський відповів: "іди та пиши". Співрозмовники журналістів розповіли, що Богдан хотів звільнитися ще після інциденту з помічником Зеленського Андрієм Єрмаком, який відповідав за вирішення "іранської кризи", але тоді його відмовили заступники та найближче оточення. Вмовляти Богдана не звільнятися, як йдеться, "приїхала купа людей у владі", у результаті чого голова Офісу президента "вгамувався на час". Але Зеленський на тлі цього і далі демонстрував свою прихильність до Єрмака.

Так, 1 лютого президент у своєму Офісі проводив інтерв'ю із потенційними кандидатами до оновленого уряду. На цих співбесідах Богдана не було, але були присутні перший помічник Сергій Шефір, прем'єр-міністр Олексій Гончарук та Андрій Єрмак. За даними джерел, останньою краплею для Богдана стала поїздка Зеленського до Італії, де він зустрівся зокрема із Папою Римським. У ній президента супроводжував Єрмак та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, у якого відносини із Богданом також не склалися. В цьому випадку, як стверджується, у Богдана спрацювала вже особиста образа, адже він греко-католик зі Львова, і його не взяли у відрядження до Ватикану.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...