З архіву ПУ. Онде їх справжня домівка: Депутат ОПЗЖ у Москві замовив банкет у $1 000 000 на честь дня народження дружини, - Казанський (фото, відео)

Нардеп від ОПЗЖ Федір Христенко з Горлівки замовив в елітному готелі в центрі Москви дорогу вечірку на честь дня народження своєї дружини. Про це розповів журналіст Денис Казанський, передають Патріоти України 26 лютого 2020 року.

"Пам'ятаєте, як Петро Порошенко витратив 500 тисяч доларів у відпустці на Мальдівах? Тоді ще був великий скандал. Так ось, цей рекорд побитий скромним 36-річним депутатом від ОПЗЖ - Федором Христенком із Горлівки. Нещодавно він закотив у Москві вечірку на честь дня народження своєї дружини і прогуляв близько 1 млн доларів тільки за один вечір", - написав Казанський у фейсбуці.

Христенко з дружиною

За його словами, для свята орендували приміщення в одному з найдорожчих готелів Росії - "4 сезони", який розташований прямо навпроти Кремля.

"На вечірці виступали Кіркоров, Басков, Лепс, Олександр Ревва, Поліна Гагаріна, група "Руки вверх", гонорари яких за корпоративи стартують від 100 тисяч доларів. Можливо, ми б ніколи не дізналися про цю тусовку, якби дружина Федора - Марина Христенко і її друзі самі не виклали б відео свого відпочинку в інстаграмі", - додає журналіст.

"Христенко ще пів року тому в інтерв'ю розповідав, що у нього толком нічого немає, в 2014 він переїхав з Горлівки до Києва, жив на знімній квартирі в спальному районі, пізніше займався консалтинговим бізнесом. Ні заводами, ні пароплавами, ні торговими центрами він не володіє. Звідки ж у нього тепер мільйони?" - задається питанням Казанський.

Далі Казанський описує гостей вечірки, серед яких Анастасія Маловичко - дружина якогось Олександра Батурина з Єнакієвого.

Марина Христенко і Анастасія Маловичко

"Гугл добре знає Олександра Батурина, як кримінального авторитета з Єнакієвого на прізвисько Батура. Пишуть, що він один із наближених Юри Єнакіївського, "смотрящий" по Горлівці і взагалі досить жорстка людина. Можна знайти у відкритих джерелах і матеріали кримінальних справ, за якими він проходив - розбій, викрадення людей тощо", - зазначає журналіст.

"Тобто, картина вимальовується така: підпільний мільйонер Федір Христенко, про якого до 2019 року майже ніхто не чув, насправді опинився в ОПЗЖ не просто так, а тому що за нього дуже попросили або заплатили впливові кримінальні друзі. Мабуть, єнакіївським хлопцям була дуже потрібна своя людина в українському парламенті. Але при цьому потрібен був хтось без негативного шлейфу. Ноунейм. Тут і підвернувся скромний горлівський хлопець Федя", - резюмує Казанський.

Лідер ОПЗЖ Юрій Бойко і Федір Христенко

"Уявляю, що почалося б у якій-небудь європейській країні, якби там стало відомо, що депутат місцевого парламенту прогуляв мільйон доларів у Москві в компанії кримінального авторитета. Але впевнений, що у нас нічого не буде", - підсумував журналіст.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...