З архіву ПУ. "Особистий палач" Кадирова: Слідство встановило організатора замаху на екс-нардепа

Служба безпеки встановила, хто організував замах на колишнього народного депутата Ігоря Мосійчука в жовтні 2017 року. Це – громадянин Росії, який, користуючись підробленими документами, неодноразово навідувався до України після інциденту.

Вибух, в результаті якого загинули охоронець Мосійчука, випадковий перехожий і був поранений сам екс-"радикал" стався 25 жовтня під редакцією телеканалу "Еспресо". У квітні 2018 року в СБУ назвали імена виконавців злочину – це Олександр Григорян, Ігор Лисак, Михайло Мятних, а також російські розвідники. Організатор замаху на Мосійчука – громадянин Росії. Він ретельно збирав інформацію про нього, а саме – де той мешкає, де буває, яким транспортом користується тощо, передають Патріоти України з посиланням 9 вересня 2019 року.на Українські новини.

Зловмисник вперше прибув до України у червні 2016 року. З цього періоду і до березня 2017 року систематично навідувався сюди.

Цікаво, що через загрозу національним інтересам у сфері держбезпеки Україна 23 квітня заборонила цій особі в’їзд на територію України строком на 3 роки.

Втім, це не зупинило цього росіянина. Наприкінці червня, а потім наприкінці липня він знову здійснює візит до України. При чому, у першому випадку він перебував там 17 днів. Чоловік використовував документи громадянина України, засудженого в 2013 році за вирощування макової соломки.

Цю інформацію підтвердив сам Мосійчук. Він навіть називає ім’я організатора замаху та вказує на низку резонансних злочинів, які скоїв або допомагав організувати цей росіянин. "Так це правда! Організатором замаху на мене являється Руслан Кемаль! Він же є організатором вбивства моєї помічниці, героя АТО Аміни Окуєвої та замаху на життя її чоловіка Адама Осмаєва. Саме він 22 травня 2013 в Туреччині вбив почесного консула Чеченської республіки Ічкерія Медета Онлу", – пише він.

Мосійчук додає: Кемаль – "особистий палач" Рамзана Кадирова. За його словами, у слідства є всі докази стосовно цієї особи.

"На увесь фронт у них не вистачить сил": Росія може готувати відволікаючий удар для відтягнення сил ЗСУ, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:24

Окупаційні війська Росії можуть готувати новий удар для відволікання, щоб відтягнути Сили оборони України і здійснити потужний наступ на іншому напрямку. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень, експерт Олекса...

Українка вважає, що її однопартієць занадто щедрий до її земляків: Конгресвумен-республіканка Спартц пропонує значно скоротити допомогу Україні з законопроєкту Джонсона

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:15

Уродженка України, конгресвумен Вікторія Спартц подала до законопроєкту про додаткове фінансування України правки, які передбачають скорочення частини військової та всієї фінансової допомоги. . Одна з правок Спартц пропонує виключити із законопроєкту ...