З архіву ПУ. Отже, є що приховувати? Поліція не дозволила "Червоному хресту" оглянути рани затриманих учасників акції на підтримку Стерненка

Підлеглі Авакова під Шевченківським судом спочатку збрехали медикам, що нікого не затримували. Лише потім вище начальство підтвердило затримання, наче за напад провокаторів Медведчука та Шарія

Пресслужба Національної поліції підтвердила, що поліцейські затримали п’ятьох людей біля Шевченківського районного суду КиєваПравоохоронці не пропустили волонтерів "Червоного хреста" до затриманих учасників акції 15 червня 2020 року на підтримку громадського активіста Сергія Стерненка. Про це повідомила волонтерка загону на ім'я Валентина в ефірі Радіо Свобода, зазначають Патріоти України.

"Ми їм говорили, що нам потрібно оглянути потенційного постраждалого, бо ми не знали, в якому він стані. На жаль, ми кілька разів намагалися прорватися, нас не допустили. Нас пропустили лише біля машин, коли з одного боку вже відкрили кордон. Тоді ми вже не знайшли там постраждалого", – зазначила жінка.

Як повідомила волонтерка, волонтерам поліція факт затримання не підтвердила.

"Хлопців забрали за кордон поліції, ми намагалися потім вже до них пройти. Ми сказали: "пропустіть, нам треба оглянути затриманих". Вони сказали "затриманих немає, ми нікого не затримували, нічого не знаємо", – додала дівчина.

Водночас пресслужба Національної поліції підтвердила, що поліцейські затримали п'ятьох людей біля Шевченківського районного суду Києва. тЗа словами поліцейських, один із учасників "спровокував конфлікт із журналістами".

Йдеться про протистояння між громадськими активістами та представниками каналу Zik, який пов'язують із пропросійським політиком Віктором Медведчуком, а також представниками блогера Анатолія Шарія.

"Один із учасників влаштував конфлікт із журналістами. Коли поліцейські намагалися затримати правопорушника, виникла штовханина. Найбільш активних учасників затримали, їх доставляють до управління поліції для встановлення анкетних даних і надання пояснень. Після першочергової перевірки буде надана правова кваліфікація їхнім діям", – заявили у Нацполіції.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...