З архіву ПУ. "Папа умер... Время мириться с Гейропой": "У російських елітах обговорюють відхід Путіна. Все вже майже готове", - Bloomberg

Ймовірно, Кремль готується до будь-якого з сценаріїв. Який з них обере Путін, поки невідомо.​

У Росії в 2020 році було прийнято ряд законопроектів, покликаних забезпечити Володимиру Путіну "безпечний" відхід з поста президента Росії. Це активізувало чутки в його оточенні, що починається транзит влади. Про цікаві процеси в Кремлі пише в канун 2022 року впливове видання Bloomberg з посиланням на кілька поінформованих джерел, передають Патріоти України.

На їхню думку, Путін прагне позбутися від "повсякденного тягаря президентства", в зв'язку з чим може перейти на іншу державну посаду. Очевидно, що зараз будується нова персоналізована система державного управління, яка почне працювати відразу ж після його відходу з поста глави держави.

Показовим в цьому випадку виглядає законопроект, який гарантує колишнім президентам Росії і членам їх сімей повну недоторканність. Він уже схвалений Держдумою і Радою Федерації. Справа залишилася за Путіним, який поставить підпис під документом, в чому немає ніяких сумнівів. Крім того, підпису Путіна очікує ще один законопроект, який дозволить експрезидентам займати пост сенатора Ради Федерації довічно. Його він особисто вніс на розгляд Держдуми.

За даними джерел, близьких Кремлю, зовсім упускати кермо влади Путін не має наміру, проте його почали обтяжувати президентські обов'язки. У Кремлі вважають, що він може перейти на нову посаду, яка збереже владу за ним, однак перекладе відповідальність перш за все за внутрішню політику на інших осіб.

Паралельно з цим в 2020 році була прийнята нова Конституція, яка дозволить Путіну займати пост президента Росії "законно" як мінімум до 2036 року. Ймовірно, Кремль готується до будь-якого з сценаріїв. Який з них обере Путін, поки невідомо.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...