З архіву ПУ. Після перемоги Навального Росія за 2-3 роки знову "візьметься" за Україну. Тільки вже без санкцій, - ветеран АТО (відео)

Кремль в будь-якому випадку не припинить спроб встановлення повного контролю над Україною.

Навальний життя українцям не полегшить. Фото: ТАСС.

Співорганізатор українського націоналпатріотичного молодіжного руху, ветеран війни на Донбасі, а нині представник об'єднання "Основа майбутнього" Євген Карась вважає, що Кремль в будь-якому випадку не припинить спроб встановлення повного контролю над Україною. Просто у випадку президентства Олексія Навального Москва діятиме витонченіше і за значно більшим фінансуванням, оскільки в інтересах нової нібито демократичної влади РФ буде скасовано міжнародні санкції. Про це громадський діяч заявив у своєму відеозверненні, присвяченому новій хвилі вуличних протестів у найбільших містах Росії, передають Патріоти України у січні 2021 року.

"Потім, через два-три роки вони сюди зайдуть із зовсім іншими силами та конфігурацією. І, повірте, їхні спецслужби вже планують всі ці варіанти - як вони будуть діяти, якщо влада (у Росії - ред.) зміниться. Закладається вже бюджет, стратегічні проєкти. Тут (в Україні - ред.) вже зрощуються якісь фігури", - зазначив Карась.

За його словами, спершу, як і в першій половині 2000-их, знову йтиметься про розширення політичного, культурного, економічного й інформаційного впливу Росії в Україні. "У нас буде ще більше проблем. Тому що з них знімуть санкції. Вони будуть грати, що вони "нова прогресивна демократична технократична Росія". І "ми ж брати", "ми ж слов'яни", "давайте закінчимо війну". І понесеться ще більш небезпечна для нас зона впливу. Тому що у військовому плані їм (новій російській владі- ред.) нічого не світить, зате їм дуже багато світить, купуючи канали, купуючи тут бізнес, купуючи політиків", - пояснив він.

"Цей сценарій для них хороший. Це буде "демократична" Росія без санкцій і, більше того, помножена на "давайте припинемо", "давайте разом реагувати на світові виклики, на послаблення ролі США, на посилення ролі Китаю". Буде ще захід китайських грошей. Можливо, "демократичні росіяни" сюди прийдуть як емісари Китая і китайських грошей", - додав представник "Основи майбутнього". "Російський ліберал закінчується там, де починається українське питання", - наголосив Євген Карась.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...