З архіву ПУ. "План готували не місяць": Розкрито подробиці успішного прориву ЗСУ на Донбасі

Прес-офіцер 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Короля Данила Назар Ільницький у червні 2019 року розповів, як захисникам вдалося закріпитися на нових позиціях у Мар'їнці під Донецьком. За його словами, план цієї успішної операції давно готувався за участі вищого командування. Деталями прориву він поділився в ефірі "Армія FM", повідомляють Патріоти України.

"Розвідники бригади зайшли в так звану "сіру зону" для того, щоб поліпшити своє тактичне положення – відсунути свою глибину від місцевого населення. Цей план розроблявся, ясно, що не місяць, командуванням бригади і вищим командуванням. Спланували, розробили все до деталей і виконали", – розповідає прес-офіцер бригади.

За словами Ільницького, тепер цивільне населення знаходиться в більш безпечних умовах, оскільки знаходиться набагато далі від лінії зіткнення. Що стосується українських захисників, то вони також поліпшили своє становище. Адже з нових позицій краще спостерігати за ворогом і контролювати його дії. "А ще кожна, навіть маленька перемога мотивує бійців, мотивує їхній дух. Вони розуміють, що не стоять на місці, а потроху повертають наші землі. Насправді, це дуже мотивує", – розповів офіцер ЗСУ.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....