З архіву ПУ. "Покликаний убивати": Керівник київського театру шокувала заявою про мовний закон (відео)

Титаренко упевнена, що «нам нав’язують безграмотну Україну, крім української мови, в світі є багато прекрасного».

Любов Титаренко

Художній керівник київського драмтеатру «Браво», актриса Любов Титаренко у травні 2019 року в ефірі телеканалу «112» розкритикувала закон про мову, який Верховна Рада прийняла минулого тижня, передають Патріоти України.

На думку Титаренко, «цей закон покликаний убивати». Зокрема актриса заявила, що «за допомогою закону про мову, нас роблять малоосвіченими». «Ми (росіяни чи російськомовні українці, - ред.) вчимо дітей прекрасній російській мові, намагаємось повернути їх до прекрасної російської літератури, прекрасної зарубіжної літератури, а зараз дають дітям автомат у руки, влаштовуючи їх в якісь націоналістичні школи. Чи кийок. І з цим кийком дитина вже йде та воює. Вона відвойовує мир кийком. То скажіть, яку країну ми побудуємо. Ми побудуємо лише плем’я нерозумних людей, яке буде тільки боротися, навіть між собою. Вони будуть себе вбивати за виживання…», - шокувала своїми висновками керівниця столичного театру.

На думку Титаренко, «цей закон покликаний убивати». «Не мовний закон потрібен, а потрібен хороший продукт українською мовою. Ми повинні показати, що ми можемо виробляти українське. Ми повинні показати, що наші письменники найкращі. Ми повинні показати, що ми не гірші за інших», - зазначила актриса та керівник театру, яка у своєму театрі ставить вистави переважно російською.

Титаренко також упевнена, що «нам нав’язують безграмотну Україну, крім української мови, в світі є багато прекрасного». «Українці чують тільки себе, вони нас не чують! Якби вони хоча б ще щось розумне говорили, а вони тільки й здатні, що нам говорити: чий Крим?», - додала Титаренко.

Вона також під час ефіру наголосила, що «з росіянами воювати не потрібно», тим паче, що «Крим ми втратили, він вже не повернеться за такої політики», а «як повернути Донбас, якщо там усі російськомовні». «Ми не змушуємо вас говорити нашою російською мовою, а ви не змушуйте нас говорити українською. Ми розвинули економіку цієї країни, тож ми більше патріоти, ніж ті, хто кричить на своїй (мові)», - заявила вона.

«З росіянами воювати не треба… Медведчук та Мураєв – найрозумніші люди – повинні подумати, як навести мости… Зараз потрібно всім опозиціонерам, найсильнішим людям, об'єднуватися, думати, як зупинити війну – це головне, як піднімати економіку, як повертати дружбу з Росією. Це дуже важливо! Бо ми так влаштовані, ми все життя жили разом…» - наголосила актриса.

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...