З архіву ПУ. Поки Путін піарить "стыренные" мультики: Пентагон підтвердив існування "ракети Трампа", котра летить у 17 разів швидше за звук. І дав важливе уточнення

Йдеться не про один, а зразу про два ракетні проекти, зі своїми плюсами кожен

Влітку 2020 року Трамп заявив про "супершвидку ракету" США, котра не має аналогів у світі - "супер-дупер" зброю. Пентагон розкрив деякі подробиці. – Як виявилось йдеться про перспективну гіперзвукову ракетну систему AGM-183A, зазначають Патріоти України.

Вперше про цю ракету розповів Трамп у середині травня 2020 року. За його словами, вона, ймовірніше, мала б стати ракетою зі швидкістю у 17 разів більшою за "найшвидшу ракету, яка в нас є зараз".

Згодом, 13 червня 2020 року, президент США розповів деякі деталі про "супер-дупер-ракету". Так, Трамп стверджував, що ракета буде вражати цілі на відстані близько 1609 км з точністю 35 см від центральної точки.

У "ракету Трампа" вірили не всі – й на те були цілком об’єктивні причини
Зрештою, як повідомляє CNN з посиланням на власне джерело в Пентагоні, в оборонному відомстві США зізналися, що така ракета дійсно існує, і Трамп активно підтримує розробку цієї зброї.

Як стверджують у Пентагоні, швидкість цієї гіперзвукової ракети буде в 17 разів більшою за швидкість звука, тому Трамп – навмисне чи ні – значно перебільшував, стверджуючи, що вона буде в 17 разів швидше за аналоги.

Зрештою Пентагон підтвердив існування "ракети Трампа" – але з деякими "поправками"
Програма розробки цієї гіперзвукової ракети – це відповідь на створення гіперзвукової зброї Росією та Китаєм. За словами джерела з Пентагону, у березні пройшли успішні випробування цієї ракети над Тихим океаном.

Дальність ракети, ймовірно, збігається з тією, що оголошував Трамп у травні й становитиме близько 1600 км.

Трамп спостерігає за запуском ракети SpaceX
В оборонному відомстві США стверджують, що захиститися від цієї ракети буде дуже непросто: "Від гіперзвукової зброї дуже важко захиститися через її непередбачувану траєкторію. Це непросто, адже така траєкторія поєднується з дуже великою швидкістю".

Попри важливість цієї програми та бажання США перегнати Москву та Пекін, ракета потрапить на озброєння не раніше 2023 року, стверджує джерело.

Пуск ракети Tomahawk на острові Сан-Ніколас, штат Каліфорнія, у серпні 2019 року
Разом з тим, у міноборони США розповіли про ще один тип гіперзвукової ракети, над якою працюють США. Вона буде схожа на традиційну крилату ракету, таку як Tomahawk, але зі швидкістю у десять разів більше. Випробування цієї ракети планують провести у кінці цього року.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...