З архіву ПУ. Полонених катували гарячою парою: У Лівії виявлено крематорії російської банди "Вагнера"

Крім росіян, тортурами і вбивствами займалося, зокрема, угруповання найманців з племені Кані, що живе на сході Лівії.

В м Тархуна в Лівії у липні 2020 року виявлені камери для тортур, що використовувалися найманцями Хафтара і російською бандою Вагнера. Матеріали про злочини поширив лівійський телеканал February, повідомляють Патріоти України із посиланням на агентство Anadolu.

Одиночні камери мають низькі стелі, що не дає ув'язненим можливості випростатися у повний зріст. Полонених і заручників витончено катували: їх обдавали гарячою парою з верхніх частин камер. Телеканал назвав такі камери крематоріями. Крім росіян, тортурами і вбивствами займалося, зокрема, угруповання найманців з племені Кані, що живе на сході Лівії.
Одна з останніх страшних знахідок, які свідчать про жорстокість хафтарівців і росіян, була виявлена в Тархуні. Там знайдені факти жахливого злочину московської банди Вагнера. Виявлена могила цілої сім'ї в кількості 21 особи. Всі члени сім'ї - чоловік, дружина, діти, брати, сестри та ін. були жорстоко закатовані насмерть і закопані на території двору їхнього будинку.
Напередодні в МЗС Лівії повідомили, що Міжнародний кримінальний суд в Гаазі направить до Лівії групу експертів для розслідування військових злочинів, скоєних Хафтаром і російською бандою Вагнера в околицях Тріполі, а також в районі міста Тархуна.

"Партнер другого сорту"? Позиція Заходу щодо Києва викликала хвилю невдоволення в Україні

четвер, 18 квітень 2024, 9:40

В Україні викликала хвилю невдоволення оперативна допомога західних країн Ізраїлю, оскільки українці вже понад два роки перебувають під масованими російськими обстрілами, передають Патріоти України. "Очевидно, що українці спостерігають різницю в підхо...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 18 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 9:35

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.04.24 орієнтовно склали: