З архіву ПУ. Политі рясно українською кров'ю: Голова Генштабу пояснив, що в ході розведення військ ЗСУ залишать позиції, котрі відвойовували у окупанта протягом трьох років

Міністр оборони гарантує, що у випадку чогось, сили ООС зможуть швидко повернутись на свої колишні позиції

Начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак у жовтні 2019 року розповів, що в результаті розведення військ на Донбасі українські військові відійдуть на позиції, які займали у 2016 році. Таку заяву генерал Хомчака зробив під час робочої поїздки в район проведення операції Об'єднаних сил, зазначають Патріоти України.

"Нові позиції українських військових будуть там, де вони були в 2016 році, коли вперше відбулося розведення сил в згаданому районі. Підрозділи ЗСУ і надалі будуть повністю контролювати ситуацію", запевняє головний стратег української армії.

У свою чергу міністр оборони Андрій Загороднюк зазначив, що українські військові відійдуть на відстань, яка в разі порушення домовленостей бойовиками дозволить ЗСУ відразу ж повернутися назад.

"Для цього створені всі передумови, розроблений відповідний план з урахуванням саме такої ситуації", - запевняє перший цивільний голова МО.

Призначенець "Слуги народу" додав, що координати місць розведення є в Мінських угодах, вони були нанесені ще в 2014 році.

Варто пам'ятати, останніми роками ЗСУ крок за кроком відбивали території у "сірій зоні".

Зокрема, у жовтні 2018 року Об’єднані сили провели зачистку від бойовиків одного з населених пунктів Волноваського району. У листопаді того ж року було повернуто під контроль України населений пункт Розсадки на Світлодарській дузі. Тепер все це багатьом видається марним побратими та родичі загиблих героїв, скалічені та поранені в ході звільнення рідної землі далеко не в захваті від такого замирення, а українці з сірої зони дуже бояться розправи бандитів "руского міра".

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...