З архіву ПУ. Послідовність по-українськи: Зеленський ввів свою дружину до ради "Мистецького арсеналу", звільнивши Марину Порошенко

У понеділок, 13 січня 2020 року, указом президента України Володимира Зеленського затверджено новий склад ради з питань розвитку Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал» . Цим документом визнається такою, що втратила силу стаття 1 указу екс-президента Петра Порошенка від 21 грудня 2016 року про попередній складі ради, зазначають Патріоти України.

Тепер раду "Мистецького арсеналу" очолив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський.

Секретарем ради призначено гендиректора державного підприємства "Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький арсенал" Олесю Островську-Люту (зберегла свою посаду –ред.).

Крім неї, до складу ради увійшли керівник Державного управління справами Сергій Борзов, урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца, віцепрем'єр-міністр Дмитро Кулеба.

"За згодою" до ради увійшли дружина президента Олена Зеленська, радник Зеленського народний депутат фракції "Слуга народу" Гео Лерос, філософ письменник Вахтанг Кебуладзе, заступниця гендиректора Національного художнього музею Ольга Балашова, гендиректор Національного музею мистецтв ім. Богдана і Варвари Ханенків Катерина Чуєва, директор Одеського художнього музею Олександр Ройтбурд, вчений-економіст Олександр Пасхавер та інші (всього в раді – 16 осіб).

У попередньому складі співголовами ради "Мистецького арсеналу" були дружина п'ятого президента України Марина Порошенко та ексглава Адміністрації президента і його радник Борис Ложкін.

Марина Порошенко очолювала також Український культурний фонд (бюджетна установа, що зокрема розподіляє кошти на культурні проекти), звідки її теж "пішли", трохи раніше, про що вона зробила відповідну заяву.

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...

"Згадаймо слова міністра оборони Великої Британії": Згурець оцінив можливе оголошення широкомасштабної мобілізації у РФ

вівторок, 19 березень 2024, 10:00

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зауважив, що якщо у РФ оголосять масштабну мобілізацію, то тільки на початок осені можуть бути сформовані більш-менш боєздатні сили противника. Про це він розповів в етері "Ес...