З архіву ПУ. Посли дали зрозуміти, наскільки це погано: Скандальне інтерв'ю Коломойського викликало переполох на Заході (відео)

Заяви олігарха викликали великий резонанс.

Інтерв'ю українського бізнесмена Ігоря Коломойського американському виданню The New York Times, де він закликав помиритися з Росією, викликало переполох на Заході. Про міжнародну реакцію на слова Коломойського розповів український дипломат, екс-співробітник посольства України в США Андрій Теліженко, передають Патріоти України.

"Такі заяви мають вагу, оскільки Ігор Валерійович Коломойський був залучений до виборчого процесу президента Зеленського і досі має якийсь вплив і в самій партії "Слуга народу", і в Офісі президента. Я отримав багато дзвінків з-за кордону. Заяви Коломойського викликали великий резонанс. Деякі посли телефонували, конгресмени, запитували, що відбувається, що це за заяви", – розповів Теліженко.

"Посли, які телефонували, дали зрозуміти, що це дуже негативно. Ця людина сама собою токсична і може зробити токсичним уряд України, адже має в офіційних колах деякий вплив", – зазначив він.

За словами дипломата, він запевнив західних колег, що "ця заява була емоційною, і на майбутнє у нас будуть нормальні адекватні відносини як із Заходом, так і з РФ". На питання, чи має МЗС України офіційно відреагувати на скандальну заяву бізнесмена, Теліженко відповів: "Я думаю, ні. Це особиста думка Коломойського. Він впливовий в Україні бізнесмен, але не є офіційною особою. Якщо МЗС вийде з подібною заявою, то це буде підтвердженням того, що Коломойський має офіційний вплив на президента. Тому в жодному разі реагувати офіційно не можна".

Джерело: Обозреватель

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...