З архіву ПУ. "Практические шаги неизбежны": У РФ заговорили про "превентивний удар" по країнах Балтії

Кремль нарощує агресивну риторику по відношенню до країн Балтії. Експерти прогнозують ускладнення відносин Росії з Латвією, Литвою та Естонією.

На тлі економічного спаду в РФ Кремль почав активніше нарощувати мілітаристську агресивну риторику. Протистояння Заходу стало основою зовнішньої політики Москви. Під особливою загрозою знаходяться країни Балтії. Про це повідомив впливовий російський Telegram-канал "Кремлівський мамковед", передають Патріоти України 5 січня 2020 року.

Ресурс звернув увагу на те, як в кінці 2019 року президент РФ Володимир Путін зациклився на Другій світовій війні і в зв'язку з цим вкрай різко почав висловлюватися щодо Заходу. Серед іншого, він назвав "сволотою і антисемітською свинею" посла Польщі в нацистській Німеччині Юзефа Липського. "Создание трансисторических субъектов подтверждают агрессивность выстраиваемого геополитического дискурса. В 2020 году именно он станет базисом российской внешней политики", - запевнив "Кремлівський мамковед".

Країни вже обмінялися агресивними заявами, після яких, за даними ресурсу, "практические шаги неизбежны". Під ударом, скоріш за все, виявляться країни Балтії. "Политологи говорят о наличии рисков резкого осложнения российско-балтийских отношений - Латвия, Литва и Эстония находятся под угрозой потенциального превентивного удара со стороны РФ", - повідомив Telegram-канал.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...