З архіву ПУ. Проти Зеленського відкрили провадження через смерть морпіха Журавля на Донбасі

У грудні 2021 року суд задовольнив скаргу батька загиблого під Зайцевим морпіха Ярослава Журавля і зобов'язав Державне бюро розслідувань (ДБР) почати провадження про нібито вчинення президентом Володимиром Зеленським дій, у результаті яких бійця не вдалося врятувати. Про це повідомив волонтер Гліб Бабіч на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Він зазначив, що відповідну постанову ухвалив Печерський районний суд Києва. Раніше Сергій Журавель звертався безпосередньо до ДБР, однак там у відкритті провадження йому відмовили.

"Перша, маленька, але – перемога в справі Ярослава Журавля. Печерський суд задовольнив скаргу батька Сергія Журавля на ДБР. Яке відмовилося порушувати справу з розслідування дій і бездіяльності Зеленського, які привели до загибелі морпіха. Суд зобов'язав ДБР внести заяву до єдиного реєстру, і почати слідчі дії, до яких їх зобов'язує закон", – написав Бабич.

Видання "Цензор.нет" опублікувало копії поданого батьком Журавля позову проти Зеленського. У ньому йдеться, що президент наказав головнокомандуючому Збройних сил Руслану Хомчаку "заборонити залучення особового складу підрозділів спеціального призначення для подальшого проведення рятувально-пошукових заходів" біля населеного пункту Зайцеве Донецької області. Саме тому, як зазначено у позові, і загинув Ярослав Журавель.

Крім того, в документі батько військового вказав, що Зеленський як головнокомандуючий віддав відповідний наказ, тому що хотів привернути увагу громадськості до "власних помилкових переконань про можливість припинення агресії РФ проти України шляхом заборони підрозділів ООС за призначенням уздовж лінії розмежування".

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...