З архіву ПУ. "Приїжджав кілька разів, фотографувався і все": Екс-комбат "Айдару" розвінчує "міф", що брат Єрмака воював

Справжні учасники бойових дій обізвали Дениса Єрмака "військовим туристом".

Денис Єрмак і Богдан Коваль. Фото: Фейсбук.

Брат голови Офісу президента України Андрія Єрмака Денис Єрмак ніколи не воював у складі батальйону "Айдар". Про це у Facebook повідомили колишній командир штурмової роти "Айдара" Ігор Лапін і колишній боєць батальйону Орест Каракевич у відповідь на публікацію в ЗМІ інформації про те, що той нібито був снайпером, передають Патріоти України 13 квітня 2020 року.

Лапін уточнив, що Денис Єрмак приїжджав в АТО кілька разів, фотографувався і все. У складі батальйону він не воював. "Про нібито снайпінг алібі йому зробив кум "Кузя" (Богдан Коваль), який ніколи, тим більше в 2014 році, не командував групами. Від першого до останнього слова в публікації про Айдар і Єрмака – повна брехня. Цей військовий турист приїжджав у гості (двічі). Перший раз – восени 2014 року. Пару фоток і все", – зазначив Лапін.

Його слова підтвердив колишній боєць "Айдара" Орест Каракевич. "Те, що він із твоєю, Кузю, групою на ТЕС знімав, не дає тобі право приписувати його до реальних бойових хлопців з Айдара", – наголосив він.

Каракевич додав, що особисто не має нічого проти того, що Денис Єрмак міг воювати в складі інших підрозділів. "Але якого біса писати дурниці про завдання і снайперство в складі Айдара", – обурився він.

Напередодні, 10 квітня, у ЗМІ з'явилася інформація, що Денис Єрмак воював у складі "Айдара". Про це розповів айдарівець Богдан Коваль. За його словами, Єрмак приїжджав як волонтер, а потім став приїжджати на його прохання і виконував бойові завдання як снайпер.


СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...