З архіву ПУ. "ПриватБанк" відібрали незаконно, на сході - громадянська війна, Майдан - це погано, ми з Аваковим у фан-клубі Зеленського": Коломойський дав інтерв'ю

Ігор Валерійович із затишного Ізраїлю, де він сховався від "репресій" Порошенка, ще на початку травня, до інавгурації свого ставленика, означив свої апетити та новий курс на братання з державою-агресором

Український бізнесмен Ігор Коломойський заявив у інтерв’ю Bihus Info, що організована Росією "громадянська війна" на Донбасі завершиться одразу, коли РФ припинить підтримувати бойовиків. При цьому висловив кілька неоднозначних речей, котрі сподобаються далеко не всім в Україні, зазначають Патріоти України.

"Майдан - це погано, революція - це завжди погано. Тому що у підсумку мінус 13 млн населення, мінус Крим, мінус Донбас. (Винні - прим.ред.) Янукович, Росія і революція, звісно. Взаємна ненависть, внутрішній громадянський конфлікт, внутрішня громадянська війна. Слава Богу, що вона не поширилася на всю територію, але вона має гарячу фазу на Донбасі і холодну фазу у всій решті країни", - наголосив олігарх.

"Громадянська війна, (воюють - прим.ред.) українці з українцями, Росія підтримує одну частину українців. Якби її не було, вже давним-давно все б закінчилося. Українці б помирилися між собою. Спровокувала й організувала конфлікт Росія. З одного боку, але з іншого - теж не все було благополучно", - додав він.

Також олігарх заявив, що ідея новообраного президента Володимира Зеленського провести переговори з українськими олігархами про "чесної гри" є утопією.

"По-перше, збирати особливо нікого. Збирати всіх разом – це утопія. Тобто, якщо ти хочеш з кимось спілкуватися, то спілкуйся один на один. З великим бізнесом не спілкуються як з колгоспом. Це не колгоспні збори. У кожного гроші люблять тишу, і не кожен буде розповідати свої секрети і вивертати душу", - прокоментував Коломойський.

За Крим олігарх не сказав нічого. Варто нагадати, що є розрахуном, що Путін готовий зробити "подарунок" Зеленському у вигляді повернення Донбасу з правом "вето" на вступ до ЄС та НАТО. А приємний "бонусь" - Крим залишити собі назавжди, з дніпровською водою та електрикою. І звісно відміну всіх санкцій. З Порошенком такий фокус і не пройшов би, але з ним господар Кремля і не прагнув замирятись, через особисту ненависть.

Як на новий пасаж свого колишнього роботодавця відреагує новообраний президент - цікавить більшість українців.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...