З архіву ПУ. Путін назвав всіх нас - неонацистами. Ми мовчимо, - Клімкін

До речі, литовці викликали посла, щоб висловити йому протест проти російської міфології.

Павло Клімкін. Фото: Українська правда.

"Володимир Путін написав статтю про своє бачення причин Другої світової в американському журналі. Писав, звісно, не сам, але схоже, що вірить у написане. Це класичний приклад "вибіркової історії", коли цитати та факти підганяють під міфологію, щоб Росія та СРСР виглядали "білими та пухнастими", - пише колишній глава МЗС України Павло Клімкін на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України 20 червня 2020 року, та продовжує:

"Однак з цієї статті можна зробити декілька простих висновків:

- Путін намагається перекласти всю відповідальність за початок Другої світової на західні країни, які пішли на домовленість з Гітлером у Мюнхені. При цьому він виправдовує захоплення територій та країн міркуваннями безпеки СРСР, не відчуваючи за це жодної провини. По суті це нічим не відрізняється від окупації Криму та Донбасу, "хочемо - захоплюємо": зі сталінських часів нічого принципово не змінилося. Умиротворення нацистської Німеччини стало фатальною помилкою лідерів тогочасних Великої Британії та Франції, але погодьтеся: одна справа зробити кошмарну політичну помилку, а зовсім інша - підписати юридично-зобов'язуючий пакт Молотова-Ріббентропа та здійснити окупацію багатьох територій сусідніх суверенних держав.

- Він намагається постійно закидати західним країнам, що вони не хотіли співпрацювати з СРСР. Забуваючи при цьому, що вся історія відносин СРСР із Заходом за більш, ніж два дисятиліття, що передували Другій світовій війні, робила неможливою довіру до сталінського режиму. А довіра у міжнародних відносинах як тоді, так і зараз - це ключове.

- Він наводить цифри загиблих під час війни з боку СРСР та Західних країн і порівнює їх, таким чином намагаючись довести, що саме СРСР виграв WW2. Західним лідерам навіть у голову не могло прийти кидати тисячі людей на вірну смерть лише, щоб взяти місто до свята Революції. Я вже не кажу про масові репресії, включаючи військове командування, що передували війні. Цей режим взагалі не цінував людей, як не цінує і сучасна Росія.

- Росія розглядає як правильну тільки свою, як пише Путін "національну" істину, інших точок зору не існує.

- РФ прагнє зберегти вигідну для себе систему в ООН з правом вето, до того ж намагається обговорювати світові питання з постійними членами Ради безпеки ООН, не помічаючи змін у світі та зберігаючи статус країни-переможця у Другій світовій. Звичайно, коли тебе викинули з Великої сімки за агресію проти суверенної держави, нічого іншого не залишається. І звичайно, ніякої іншої метальності, крім зон впливу, в Росії як не було, так і немає.

Цей перелік можна продовжувати, але головне очевидно - Росія вважає все, що вона робила і робить, правильним, і далі робитиме те саме. Вона піде так далеко, наскільки ми їй дозволимо.

На жаль, статтю Путіна багато коментують, тому частково своєї цілі він досяг, але одночасно хвиля обурення також як цунамі.

До речі, литовці викликали посла, щоб висловити йому протест проти російської міфології. Серед іншого, Путін у цій статті називає національно-визвольний рух в Україні "посібниками нацистів", а всіх нас - неонацистами. Ми і далі будемо мовчати, як води в рота набрали?".

У пеклі гості: ЗСУ "денацифікували" російського окупанта з дев'ятьма судимостями

вівторок, 16 квітень 2024, 8:43

Українські воїни ліквідували чергового російського окупанта із Володимирської області РФ. Загарбник на прізвисько "Лямба" дивом вижив під час удару HIMARS по російських окупантах на полігоні в Трудовському, де РФ зазнала значних втрат, але висновків н...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 16 квітня

вівторок, 16 квітень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно склали: