З архіву ПУ. Раптове скасування інвестиційного форуму в Сочі: Російські ЗМІ пишуть про загострення смертельної хвороби Путіна

В Москву конфіденційно привезли трьох фахівців світового рівня в галузі онкології.

Ряд Telegram-каналів і ЗМІ знову стали писати про важку хворобу Путіна. Про те, що чекістський ватажок хворий на рак повідомляють з посиланням на джерела в Кремлі. За інформацією відразу декількох джерел, перенесення на невизначений термін інвестиційного форуму в Сочі пов'язане саме з поганим самопочуттям Путіна, а не загрозою коронавіруса, як було задекларовано організаторами заходу раніше, передають Патріоти України 9 лютого 2020 року.

«Путін не раз брав участь у роботі інвестфоруму, але на початок-середину лютого у нього намічена позапланова операція, яка псує багато планів перших осіб держави. Конфіденти повідомляють про тривожні настрої в кабінетах», - пише, зокрема, канал «Кремлівський мамковед».

Також повідомляється, що в Москву конфіденційно привезли трьох фахівців світового рівня в галузі онкології з «Ізраїлю». «Передбачається, що світочі медицини проведуть ряд складних хірургічних операцій Путіну і дадуть консультації деяким представникам російського істеблішменту», - йдеться в повідомленні.

Інформацію про те, що результати аналізів чекістського ватажка, м'яко кажучи, залишають бажати кращого, одночасно нібито підтвердили не зв'язані між собою джерела з ради безпеки Росії і кремлівської адміністрації. ЗМІ також звертають увагу на те, що поспіх з переписуванням конституції Росії почався якраз відразу після діагностування недуги.

У той же час, офіційних заяв з боку уповноважених представників "пахана" Кремля поки що не прозвучало. На останній зустрічі з Лукашенком Путін виглядав хоч і не бадьорим, але не таким хворим, щоб можна було сказати, що старий дихає на ладан.

Проте в кінці січня відомий російський політолог і професор, екс-професор МДІМО у ефірі «Ехо Москви» відкрито натякнув на те, що кремлівський пахан тяжко хворий і скоро буде змушений покинути свій пост (чутки про те, що у Путіна рак підшлункової залози ходять, як мінімум, з 2014 року).

Соловей також підкреслив, що саме ці, непереборні особисті обставини, все частіше змушують Путіна направляти курс внутрішньої і зовнішньої політики, відштовхуючись від цих обставин. Соловей поміркував про невблаганність долі, яка однаково ставиться до людей, незважаючи на їхні посади. Професор додав, що від своїх слів він не відмовляється - протягом найближчих двох років Путін з російської політики неминуче зникне.

За словами політолога, він спирається на надійну і достовірну інформацію, проте свої джерела розкривати не може. Він також не вважає, що останні кроки Путіна - це прагнення «підстелити соломки» для того, щоб не випустити владу і після 2024 року. Навпаки, на його думку, посилення Держради - це якраз прагнення створити колегіальний орган, здатний управляти країною в ситуації, коли президент (Путін) є тільки формально, але насправді свої функції виконувати вже не може.

Багато джерел також звертають увагу на те, що в Росії перестали публікувати електоральні рейтинги Путіна. Державна соціологічна служба «Фонд громадської думки» оголосила, що припиняє опитувати людей на тему «За кого б ви проголосували на виборах президента, якби вони були в найближчу неділю?».

Раніше від проведення аналогічних опитувань відмовилися і інші державні структури, а приватний «Левада-Центр» якщо і проводить їх, то робить нерегулярно - раз в декілька місяців. Раніше дані цих опитувань були гордістю Кремля. За Путіна в усі роки його правління готові були проголосувати 65 - 70%. Але в останні півроку ці показники невблаганно йшли вниз. Результати останнього за часом опитування ФОМ були опубліковані 19 січня. Згідно з цими даними, популярність Путіна впала майже в два рази - до 45%. І це у державних соціологів, які завжди видають приємні для Кремля цифри.

В кінці минулого соціологи перестали публікувати результати опитувань з так званим «відкритим» питанням. Він звучить так: «Кому з російських політиків ви довіряєте?». Справа в тому, що в такому, найвільнішому опитуванні, Путіна називали лише 29%. З такими показниками він точно не міг би претендувати на роль «батька нації», типу казахстанського єлбаси або туркменського туркменбаші.

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...

Українофобка Марджорі Тейлор Ґрін "торпедована в корму": Трамп неочікувано похвалив спікера Джонсона

середа, 24 квітень 2024, 3:25

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп публічно похвалив спікера Палати представників Майка Джонсона після ухвалення законопроекту про допомогу Україні. . Як пише The Guardian, він нагадав, що республіканці мають у Палаті представн...