З архіву ПУ. ​Рябошапка проти Рябошапок: Батько генпрокурора подав до суду, звинувачуючи дітей​, що вигнали його на вулицю з власної квартири та прирекли на жебрацтво, - ЗМІ

Обставини, що спровокували сімейний конфлікт не відомі. Однак стара та хвора людина залишилася без майна і майже без усіляких засобів існування

Георгій Рябошапка, батько глави ГПУ Руслана Рябошапки, якого президент Володимир Зеленський назвав "на 100% своїм" прокурором, подав до суду на сина та дочку, щоб відсудити в них аліменти. Про це йдеться в рішенні Вишгородського районного суду Київської області, передають Патріоти України 13 жовтня 2019 року.

За твердженням Георгія Рябошапки, діти вигнали його з дому та покинули. Про сімейний скандал стало відомо в червні, однак нещодавно він отримав продовження.

Відзначається, що суд розглядав позов до Руслана та Людмили Рябошапкам у 2015 році. Суддя Олена Скарлат відмовила позивачеві в задоволенні вимог.

При цьому батько нинішнього генпрокурора заявляв, що не може дозволити купити навіть речі першої необхідності. Далі наводимо частину судового рішення:

"Позивач зазначає, що він є самотньою людиною, дорослі діти з травня 2011 року не підтримують із ним жодних стосунків, на телефонні дзвінки не відповідають, житло у нього забрали, вигнавши на вулицю. Побутовими предметами першої необхідності він не в змозі себе забезпечити, змушений просити сторонніх людей про допомогу.

Крім того, він є хворою людиною і потребує постійного лікування, перебуває на обліку у кардіолога і терапевта. В таких складних життєвих обставинах, перебуваючи на межі виживання та бідності і не отримуючи від дітей підтримки, він змушений звернутися до суду з цим позовом. На підставі вищевказаного, просить стягнути з відповідачів аліментів на утримання батька ОСОБА_1 [Руслан Рябошапка] в розмірі 1/5 частини всіх видів заробітку щомісячно".

Підставами для відмови, як випливає з матеріалів справи, було те, що Георгій Рябошапка отримує пенсію за віком, яка на той момент становила 2551,56 грн і перевищувала встановлений законодавством прожитковий мінімум (1176 грн у 2015 році).

Крім того, на правах спільної власності батькові, згідно з інформацією суду, належала 1/3 квартири. Він також вказаний як власник автомобіля.

Згідно із законодавством, у батька Ряпошапки була можливість оскаржити рішення суду в апеляції, однак невідомо, чи скористався він цією можливістю.

Джерело: УНН

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...