З архіву ПУ. Рятуйте недонадімперію! Москва розхвилювалася через нові "бджолині зграї" турецьких дронів-камікадзе - вбивців надкоштовних "Панцир-С1"

Безпілотник вартістю у кілька сот доларів може завдати непоправних втрат "не имеющих аналогов в мире" "незнищенних" російських антиповітряних комплексів, чию репутацію вже й так в бойових умовах підмочили США Ізраїль та Туреччина

З'явились нові прояви технологічного відставання РФ від країн навіть не "першого", а "другого світу" на прикладі дуже коштовних розробок російського ВПК, котрі ще пару рокі тому пропагандувались Москвою як нездоланні та невразливі, передають Патріоти України 22 червня 2020 року.

Стало відомо, що турецька компанія STM (або за англійською назвою Defense Technologies Engineering and Trade) поставить Збройним силам Туреччини 356 безпілотників-камікадзе Kargu. Не виключається, що мова йде про деталі угоди щодо купівлі понад 500 подібних дронів, яку турецький уряд оголосив у січні поточного року.

Дрон-камікадзе Kargu від STM

Російське видання Lenta.ru вже охрестило даний дрон "вбивцею", "славнозвісних", ЗРГК "Панцир-С1". Справа в тому, що у січні 2019 російський військовий експерт заявив, що даний комплекс ППО в Сирії був знищений недорогим і простим ізраїльським безпілотним літальним апаратом SkyStriker виробництва компанії Elbit Systems. Він є невеликим тихохідним (до 190 км/год) 35-кілограмовим безпілотним літальним апаратом. За словами експерта, на якого посилається видання, якщо в денну пору доби він вразливий для стрілецької зброї, то в нічний час «наліт зграї таких "камікадзе" на позиції протиповітряної оборони "може скласти серйозну проблему".

Відомо, що на сьогодні триває робота над тим, щоб до 20 апаратів Kargu мали можливість здійснювати масові атаки у складі "зграї". Навіть досягнуті певні результати, які нещодавно були оприлюднені на відео компанії STM. Такі можливості нададуть турецьким військам значні переваги при знищенні різного роду військових цілей під час військових конфліктів.

За повідомленнями турецьких ЗМІ, Kargu представляє собою безпілотник вертикального зльоту на чотири ротори, який призначений для знищення наземних стаціонарних та рухомих легкоброньованих цілей. Загальна вага дрону складає 15 кг. Kargu здатний літати зі швидкістю до 145 км/годину і перебувати в повітрі до 30 хвилин. Безпілотник може бути в зоні видимості оператора на відстані близько 10 км. Kargu оснащений трьома типами боєприпасів - осколково-фугасним, термобаричним та кумулятивним.

Відомо, що перше покоління Kargu було представлено громадськості ще в 2017 році, а вже в 2019 Kargu-2 були задіяні в ході операцій на сирійсько-турецькому кордоні.

Виробництво дронів на території промислового технопарку Ostim

Як нещодавно повідомляло турецьке видання Anadolu, безпілотники серійно виробляються на території промислового технопарку Ostim, де створюються три модифікації "автономних дронів" Togan, Alpagu і Kargu. Інтерес до закупівлі турецьких беспилотникам-камікадзе вже проявили в трьох країнах.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...