З архіву ПУ. "Родная говень": Стала відома ганебна причина, через котру згорів єдиний авіаносець Путіна

У справі про трагічну пожежу в Мурманську з’явилися нові деталі.

Причиною пожежі у грудні 2020 року на крейсері "Адмірал Кузнєцов" могло стати сміття, залишене в трюмі, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Російські ЗМІ оперують свідченнями джерел, близьких до учасників ремонту судна. За їх інформацією, причиною пожежі стало потрапляння по кабельному каналу зварювальної окалини, що використовувалася при проведенні вогневих робіт при ремонті, на кинуте в трюмі промаслене ганчір'я. Це сталося, бо працівники не прибрали вчасно це сміття, а керівники дали дозвіл на небезпечний етап робіт, попри невиконані умови для них.

За словами джерел, підлога в тюрмі мала бути чистою. Натомість там виявилася купа сміття, що складалася з дрантя і тирси, якими робочі витирали розлиті під час ремонту розчинники. За чинним регламентом, екіпаж корабля перш, ніж дати дозвіл на проведення пожежонебезпечних робіт, повинен був подбати про прибирання сміття, але не зробив цього.
Як повідомлялося, вогнем на кораблі було охоплено щонайменше 600 квадратних метрів площі, а пожежі присвоєно другий номер складності. Жертвою інциденту став один військовий, ще двоє зникли безвісти.

Час смажити яєчню з "путінських яєць": Євросоюз вже підготував механізм надання Україні заморожених активів РФ – ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 9:33

За кілька місяців Україна зможе покращити свої фінанси за рахунок ворога. Європейський Союз підготував пропозиції, згідно з якими Україна почне отримувати прибутки від заморожених російських активів вже у липні, повідомляє Bloomberg із посиланням на пр...

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...