З архіву ПУ. Росія влаштувала чергову повітряну провокацію, ледь не збивши військовий літак США (відео)

Непотрібні дії російського пілота Су-35 не відповідали хорошій льотній майстерності і правилам міжнародних польотів, створюючи серйозну загрозу безпеці польоту.

У мережу виклали відео небезпечного маневру, проведеного екіпажем російського винищувача СУ-35, який в міжнародному повітряному просторі над Середземним морем наблизився на небезпечну відстань (7,62 метра!) до літака ВПС США, передають Патріоти України 20 квітня 2020 року.

В американських ВПС уточнили, що літак РФ двічі зближався з американським над Середземним морем протягом півтори години, проте в першому випадку російські пілоти дотримали безпечну дистанцію.
«Перше перехоплення вважалося безпечним і професійним. Друге перехоплення було визначене як небезпечне і непрофесійне через проведення високошвидкісного маневру Су-35, який зменшив відстань до літака в межах 25 футів», - заявили в ВПС США і додали, що американські пілоти були змушені знизитися, щоб збільшити дистанцію і забезпечити безпеку обох літаків.
«Непотрібні дії російського пілота Су-35 не відповідали хорошій льотній майстерності і правилам міжнародних польотів, створюючи серйозну загрозу безпеці польоту обох літаків», - йдеться в повідомленні і наголошується, що схожий інцидент стався 15 квітня цього року, коли російський літак також небезпечно наблизився до американському.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...