З архіву ПУ. Російський адвокат звернувся до СБУ щодо ролі "політичного провокатора" Шарія у кримінальному переслідуванні українських бранців Кремля

Анатолій Шарій

Скандального проросійського блогера Анатолія Шарія звинуватили у тому, що той відіграв у засудженні українських політв'язнів у Росії суттєву роль. Службі безпеки України слід перевірити всі ці факти і вжити відповідних заходів. Таку думку в інтерв'ю висловив адвокат українського політв'язня Романа Сущенка Марк Фейгін, повідомляють Патріоти України 9 вересня 2019 року.

За його словами, Шарій зіграв роль "політичного провокатора в інтересах Кремля", щонайменше, у двох справах, порушених проти українців у Росії: Романа Сущенка та Андрія Костенка, звільнених у ході обміну полоненими.

"У справі Сущенка його роль була дуже суттєвою. По ходу справи Шарій випускав ролики, в яких де-факто звинувачував Романа, займався дискредитацією – як самого Романа, так і мене як його адвоката. Це була методична робота на замовлення Кремля, і частково вона дала свій результат", – заявив адвокат.

Він також нагадав про те, що у справі Костенка "роль Шарія була вирішальною". "У матеріалах звинувачення політв'язня Костенка як доказ було використано відео Шарія, на якому Костенко нібито завдає каліцтва беркутівцю на Майдані. А його взагалі ніхто не чіпав. Це був фейковий постановний запис Шарія".

Виходячи з цього, Фейгін запитав: "Мені цікаво, чи СБУ на чолі з Бакановим збирається перевіряти ці факти і займатися Шарієм? Тепер, коли цим людям вже нічого не загрожує, про це вже треба починати говорити, треба досліджувати. Це суттєво".

Разом із тим адвокат запевнив: "Нехай Шарій не думає, що його проституйованість, його агентурність, його робота на Кремль залишиться таємницею. Ми все розповімо про те, що він робив, супроводжуючи ці політичні справи".

Джерело: Обозреватель

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...