З архіву ПУ. Розворот стратегії: У Зеленського заявили, що Україну більше не цікавить митний союз з ЄС. Тепер чекають реакцію Брюсселя

Україна відмовилася від ідеї створення митного союзу з Євросоюзом, але розраховує на спрощення митних процедур. Про це заявив віцепрем’єр з питань євроінтеграції Дмитро Кулеба під час публічної дискусії “Амбіції України у відносинах з ЄС у 2020 році”, повідомляють Патріоти України 21 січня 2020 року.

За словами Кулеби, під час засідання Ради асоціації у Брюсселі 28 січня він сподівається почути про рівень амбіцій ЄС щодо України.

“Тому що у нас є новий уряд, нова Європейська комісія, у нас є амбіції, і, очевидно, вони є в ЄС, ми повинні синхронізувати їх. Тому що цей шлях ми повинні пройти разом”, – сказав він, додавши, що Євроінтеграція – безальтернативна з боку України. Однак жодна країна не змогла ні наблизитися, ні інтегруватися в Євросоюз без підтримки з боку самого ЄС.

Також Кулеба підкреслив, що в Брюсселі будуть обговорюватися питання інтеграції України в енергетичний ринок ЄС, а також спрощення митних процедур.

“Ми відмовилися від ідеї входження в Митний союз, але ми хочемо максимально спростити всі такі процедури і інтегрувати Україну в максимальну кількість форматів, які будуть сприяти проходженню товарів через митний кордон”, – додав він.

Раніше Дмитро Кулеба заявив, що для України питання деокупації Криму залишається в числі пріоритетних під час міжнародних переговорів, а ось Росія обговорення цієї теми «боїться як вогню».

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...