З архіву ПУ. "Що влада зробила, щоб люди сиділи вдома? Невже ви думаєте, що люди штурмують маршрутки просто тому, що їм так хочеться заразитися?" - Бутусов

Карантин виконують у Євросоюзі тільки тому, що його забезпечила і підготувала держава. Не просто дають наказ – а держава дає ресурси та організовує виконання своїх рішень.

Про це 22 березня 2020 року у своєму блозі пише журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Здивування президента й уряду, чому це громадяни, зокрема пенсіонери із групи ризику, виходять із дому, чому набиваються в маршрутки, чому вимагають відкрити метро, нагадує хрестоматійне здивування Марії-Антуанетти, чому це голодні не їдять тістечка замість хліба.

Дивувати має, як це пенсіонери виживають на 1500 грн пенсії. А чому пенсіонери, про яких нікому подбати, їздять містом, продовжують ходити на роботу і їздять у транспорті, дивувати не має. Ви хіба забезпечили підвезення людям харчування, ліків, забезпечили безкоштовними житлово-комунальними послугами?

А чому не дивує, що держава не забезпечила подавання на маршрути додаткового наземного транспорту, ухвалюючи рішення про закриття метро? А чому не дивує, що замість додаткових автобусів після закриття метро, навпаки, кількість маршруток скоротилася, не всі водії вирішили ризикувати?

Люди перестануть їздити, якщо закрити всю економіку. Ви готові до цього? Ви накопичили резерви, готові до кризи і до згортання податкових надходжень?

Та будь-який пенсіонер погодився б замовити піцу додому, замість того щоб пертися в переповнену до верху маршрутку – сиділи б удома, без сумнівів. Ось тільки чиїм коштом? Сидіти вдома на самоізоляції і не їздити в маршрутках можуть ті, у кого достатній запас грошей, щоб не працювати, щоб замовляти собі все необхідне кур'єрами, оплачувати рахунки, ті, у кого є машина, з'їздити розв'язати якісь нагальні проблеми. А приїжджі, яким треба платити за орендовану квартиру?

А чому не дивує, що в державі в Держрезерві на випадок надзвичайних ситуацій немає необхідних запасів, хоча цього вимагають усі плани?

Карантин виконують у Євросоюзі тільки тому, що його забезпечила і підготувала держава! Не просто дають наказ – а держава дає ресурси та організовує виконання своїх рішень. І там держава забезпечила рівень доходів громадян набагато вищий, ніж в Україні, людям легше пережити раптову кризу. На жаль, країною керують ті, хто вважає, що достатньо щось наказати, а як і ким і коштом чого це будуть виконувати – думати і нести відповідальності не обов'язково.

Ви видали накази не для того, щоб розв'язати проблему, а щоб зняти із себе відповідальність за життя і за наслідки епідемії. І тепер киваєте на "нерозумний" народ – мовляв, чого вони не такі дисципліновані і не сидять удома? Але що ви зробили, щоб люди сиділи вдома в реальності? Невже ви думаєте, що, переглядаючи новини про коронавірус, люди штурмують маршрутки просто тому, що їм так хочеться заразитися? Навіщо ви там потрібні в кабінетах, якщо не вмієте організовувати виконання своїх розпоряджень? Відповідальність за людей, які набиваються в маршрутки, більшою мірою на вас, а не на них."

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...