З архіву ПУ. Що зупинило висадку російського десанту в Одесі 2014 року

Україні потрібні плани військового реагування на будь-який з варіантів потенційного удару з моря.

Андрій Клименко

Президент Російської Федерації Володимир Путін міг дати наказ про висадку російського десанту в Одесі ще в 2014 році. Про це заявив головний редактор сайту BlackSeaNews Андрій Клименко, передають Патріоти України.

"Путін висадив би десант ще 2 травня 2014 року в Одесі, чим не привід? Тим більше, що антимайданівські мітинги просили: "Введи війська!". Але в Чорному морі з березня перебували два натівських кораблі - американці, англійці, французи, італійці, іспанці, німці. Крейсери подіяли психологічно, що теж належить до поняття військово-морської могутності", - зазначив він.

За словами Клименка, Україні потрібні плани військового реагування на будь-який з варіантів потенційного удару з моря, і це питання було порушене два місяці тому.

"Два місяці - малий термін, як для України, і велика швидкість, якщо говорити про результати, які вже є. Відоме і політичне рішення. Президент Порошенко (президент України Петро Порошенко, - ред.) на спільних військових україно-американських навчаннях Sea Breeze-2018 сказав, що дав наказ ВМС України припинити російські провокації в Азовському морі, щоб не допустити атаки на Маріуполь", - зазначив він.

У той же час експерт уточнив, що є гіпотеза про те, що ситуація з водою в Криму без Північно-Кримського каналу не має успішного вирішення. Решта - казки про опріснювальні атомні установки. Це означає повернення Криму в 50-ті роки минулого століття, в сухий степ. І збільшує витрати на утримання півострова, які несе РФ.

"Кампанія підготовки громадської думки - "Там же наші громадяни страждають!" - заглохла: будь-який український політик, який "відкриє кран", закінчить кар'єру. Домовленості подібного роду ґрунтуються на тому, що іншій стороні можна довіряти. Після агресії на Донбасі і в Криму ми виходимо з того, що від Росії має сенс чекати тільки війну з моря - комбіновану, гібридну, яку завгодно", - підсумував Клименко.

Опублікував: Олег Устименко

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...