З архіву ПУ. Складно повірити, але було кілька дивних "збігів": Джерело розповіло важливі деталі про зраду ССО та затриманого генерала СБУ (відео)

Існує висока ймовірність, що ФСБ Росії володіє повною інформацією про всю концепцію ССО України.

Затримання Валерія Шайтанова. Фото: скріншот з відео.

У вівторок, 14 квітня 2020 року, на вулиці Інститутській в центрі Києва був затриманий генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов, якого підозрюють в роботі на ФСБ Росії. Товариш по службі генерала, який перебував з ним в зоні проведення АТО в 2014 році, на умовах анонімності розповів, що Шайтанов «був людиною бездоганної репутації і користувався авторитетом серед товаришів по службі», передають Патріоти України.

У той же час джерело в СБУ уточнило, що підозрювати Шайтанова почали ще влітку 2014 року, коли кілька разів гинули співробітники спецслужби, а «за випадковим» збігом обставин інформація про їхнє перебування якраз була в руках у Шайтанова.

«Таких трагічних збігів було кілька. У тому числі і під час Іловайська. Генерал може бути причетний до загибелі співробітників СБУ біля Краматорського аеропорту в розпал АТО. У 2014 році він був одним з керівників Антитерористичного центру СБУ, знаходився в Ізюмі Харківської області. До нього стікалася вся інформація про переміщення підрозділів в зоні бойових дій. Мабуть, вона передавалася на ту сторону (Росії. - Авт.)», - говорить співрозмовник журналістів.

«Складно повірити, але існує висока ймовірність, що ФСБ Росії володіє повною інформацією про всю концепцію ССО України», - уточнило джерело.

Відомо, що в квітні 2014 року Шайтанов вів переговори з ватажком батальйону бойовиків «Восток» Олександром Ходаковським. Шайтанов тоді керував спецназом СБУ «Альфа» і не виконав наказ атакувати блокпости терористів поблизу Слов'янська. Через це Шайтанова зняли з командування спецпідрозділом «Альфа».

Джерело: Факты

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...