З архіву ПУ. Слово - не горобець: Гіркін проговорився і підтвердив слова Порошенка

Всі слова "міністра оборони ДНР" про те, що їм ніхто не керував, і в його розпорядженні була лише невелика група людей, а дефіцит кадрів він покрив "виключно з місцевого населення" - нахабна дезінформація.​

Одіозний ватажок бойовиків "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), який організував захоплення українських міст, але залишив свій "високий пост" ще в 2014 році, під час інтерв'ю Дмитру Гордону у травні 2020 року намагався тримати язик за зубами і не світити своїх кремлівських "кураторів", проте все одно сказав більше, ніж хотів, зазначають Патріоти України.

Зокрема, Гіркін зізнався в тому, що "республіки" Донбасу як самостійні "держави" спочатку не цікавили загарбників, оскільки ті націлювалися як мінімум на половину України, а то і на всю країну. Ось, наприклад, дуже цікава цитата: "Если бы я руководил РФ, то сейчас Украина была бы в составе России. Скорее всего, полностью… От Харькова до Одессы точно".

Таким чином Гіркін в черговий раз підтвердив слова екс-президента України Петра Порошенка про те, що Москва заздалегідь планувала окупацію всієї України, а не тільки Донбасу, і це була масштабна акція, а не дрібні "ініціативи російських патріотів".

Однак колишній "міністр оборони" самопроголошеної "ДНР" під час інтерв'ю постійно підкреслював, ніби операція по захопленню Слов'янська і наступні військові дії на Донбасі - це нібито особиста ініціатива його і групи однодумців, а безпосередньо керівництво Російської Федерації "ні при чому". Але це явна брехня, оскільки в тому ж інтерв'ю Гіркін підтверджує, що напередодні війни на Донбасі був найближчим соратником Сергія Аксьонова ( "Гобліна") і допомагав йому захоплювати стратегічні об'єкти в Криму і проводити незаконний "референдум". Це вже вказує на те, що дії свої і Аксьонов, і Гіркін, і інші ватажки сепаратистів координували з Москвою, інакше вони просто не змогли б отримати постачання зброєю, грошима та іншими ресурсами.

Крім того, Стрєлков намагається оббрехати жителів Донбасу: він стверджує, що на сході України підтримка місцевого населення була дуже високою, інакше б захопити будівлі і проголосити "ДНР" і "ЛНР" не вийшло. І в той же час сам себе спростовує, повідомляючи, що більшість жителів Донбасу не хотіли йти на війну, кількість місцевих, які бажали взяти зброю і йти проти України, була невеликою. А ми додамо: в тому числі і з цієї причини російській стороні доводилося надсилати в Донецьк і Луганськ різних "відпускників", "бойових бурятів" та інших "помічників" з Москви, Пітера, Чечні, Дагестану та інших регіонів РФ.

Ще одна помилка Гіркіна: він підкреслює, що його "загін", з яким він захоплював Слов'янськ та інші міста України, був дуже малий. У той же час він стверджує, що діяв самостійно, і у нього не було ніякого начальства. Однак ми пам'ятаємо, що паралельно в багатьох інших містах України, немов змовившись, стали виникати інші "патріоти Росії" і теж захоплювати адміністративні будівлі. Тільки нерозумна людина повірить, що захоплення будівель в Харкові, Луганську, Донецьку, Маріуполі та інших містах України, що відбулися буквально одне за іншим, а то і одночасно (Одеса - взагалі окрема розмова) - це не ланки одного ланцюга, а самостійні дії "активних людей".

Також не забуваємо, що організація "ДНР" з тим же чорно-синьо-червоним прапором була створена задовго до Євромайдану - в 2005 році. А вже в 2014 році, Гиркин і його однодумці, захоплюючи будівлі на Донбасі, підкреслювали, що "йдуть на Київ". Також вони постійно говорили про "звільнення від бандерівців" не тільки Криму, але і Одеси, Дніпра, Харкова, Києва і т.ін. Тому всі слова "міністра оборони ДНР" про те, що їм ніхто не керував, і в його розпорядженні була лише невелика група людей, а дефіцит кадрів він покрив "виключно з місцевого населення" - нахабна дезінформація.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...