З архіву ПУ. Совок повертається в Міноборони разом зі старими генералами: Бійців ЗСУ почали годувати старими сухпайками (фото, відео)

В старому варіанті багато пакетиків цукру і упаковок галет, проте різноманітності, як в пакетованих стравах тут не спостерігається.

В армію повернули старі сухпайки радянського зразка. Про це повідомляє Український боєць Василь Гриценко на своїй сторінці в Facebook 12 вересня 2020 року, передають Патріоти України.

“Привіт. Давно не бачилися. Як швидко звикаєш до хорошого”, – написав Гриценко.

На фото видно, що знову введений в раціон солдат сухпайок складається з консервованих каш із м’ясом, паштету, декількох упаковок галет, пакетиків цукру і чаю. Також додаються суха і волога серветки.

У коментарях багато користувачів пишуть про те, що цей сухпайок набагато гірше того, який ввели до цього, а продукти в ньому не смачні, на відміну від скасованого.В огляді від Національної академії Нацгвардії України перераховуються продукти, з яких складався сухпайок, який солдати отримували нещодавно. На відміну від радянського зразка в ці пакети входили 5 видів перших страв і 10 видів других.

Зокрема, в сухпайок, який оглядала дівчина, входила порція квасолі з курячим м’ясом, упаковка галет, кава, цукор, спеції і 2 серветки. Замість жерстяних банок страви були в щільних пакетах. Військова перед камерою з’їла сніданок і сказала, що квасоля з м’ясом досить смачна, показавши великий шматок курки, який їй попався.

Обід складався з рисового супу на м’ясному бульйоні, гречаної каші з яловичиною, галет, сухарів, спецій, вишневого джему, чаю і цукру. Дівчина зазначила, що навіть холодним суп можна їсти. На вечерю у військової була перлова каша з м’ясом, сухарі, мед, галети, спеції, чай і цукор.

Вона прийшла до висновку, що сухпайок такого типу досить ситний і калорійний, в польових умовах його вистачає, щоб не відчувати голод. Вона також пожартувала, що постійно б так не харчувалася, тому що “наїла б щоки”, тому що продуктів багато.

На YouTube-каналі Polikarpovich боєць порівняв два сухпайки – радянського зразка і новішого типу, який показувала дівчина. За його висновком, старий сухпайок, який тепер повернули в армію, гарний тільки тим, що бляшанки з консервами можна розігрівати на багатті.

При цьому військовий показав 4 нагрівальних елемента, яких пакетам з бляшанками не вистачає. Його збентежило те, що в більш старому варіанті багато пакетиків цукру і упаковок галет, проте різноманітності, як в пакетованих стравах тут не спостерігається. Військовий додав, що в пакетах їжа набагато смачніша, ніж у банках і в старому сухпайку всі прийоми їжі практично нічим не відрізняються.

“Якби я пішов у похід, то віддав би перевагу другому, новому сухому пайку”, – підсумував він.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...