З архіву ПУ. ''Спалили всю контору'', або Грандіозний провал клану Путіна в Парижі", - Тимчук

План президента Росії Володимира Путіна по розхитуванню ситуації в Парижі "спалили" пов'язані з ГРУ люди з французькими паспортами, які розгорнули прапори "ДНР" під час протестів.

Париж

Таку думку в грудні 2018-го висловив наразі покійний координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Політик додав, що провал контори Путіна у Франції затьмарив вступ на посаду нового керівника Головного управління Генштабу ЗС РФ віце-адмірала Ігоря Костюкова.

"Так вже вийшло, що Костюков з першого ж кроку на своїй новій-старій посаді (до цього, після смерті колишнього керівника ГРУ Коробова, будучи першим заступником, виконував його обов'язки) потрапив на "тропу невезіння" свого покійного шефа, якого в останні роки життя супроводжували тільки гучні провали від Чорногорії і втручання у вибори в США, до Солсбері. Що, як відомо, призвело до нових санкцій та інших неприємних наслідків для Москви", — пише Тимчук.

За його словами, для Коробова ніщо не віщувало біди — ГРУ вдалося осідлати Французькі протести — тролів переорієнтували з американського і британських напрямків на Францію, щоб "мочили" Макрона, міняли сенс протесту з економічного на політичний і формували потрібне громадську думку, заслали співробітників і агентуру.

"Ну і, звичайно, також підтягнули всілякий радикально налаштований непотріб, що стоїть на постачанні російської військової розвідки, для радикалізації протестних настроїв і провокування протистояння. Загалом, ситуація розвивалася в потрібному напрямку і ось-ось повинна була остаточно вибухнути, а в Кремлі були задоволені розвитком подій і вже бачили на горизонті епічну сцену повалення Макрона", — пише Тимчук.

Однак потім трапився провал через прапори "ДНР". Експерт зазначив, що раніше багато політиків і чиновники на Заході навіть без даних своєї контррозвідки здогадувалися про роль Москви в участі і радикалізації подібних протестів. Але "паризький провал" став саме тим спусковим гачком, який дав старт кампанії з розкриття діяльності Кремля по дестабілізації Франції.

"Не дивлячись на те, що Кремль і вся його пропагандистська рать намагається зараз безглуздо виправдовуватися і відмазатися, можна бути впевненим, що французькі спецслужби, які почали розслідування, доведуть факт втручання Москви і її спецслужб у внутрішні справи Франції. Як це було раніше в Чорногорії , США, Британії..." — підсумував Тимчук.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...