З архіву ПУ. "Справжній паспорт покажіть!": Журналіста з Криму не пустили до Норвегії через Росію

Олександру Мащенку запропонували подорожувати в Норвегію без візи з українським біометричним паспортом.

Олександр Мащенко. Фото: pnp.ru.

Журналісту російської "Парламентской газеты" Олександру Мащенку, який проживає в Криму, відмовили у в'їзді в Норвегію через російський закордонний паспорт. Мащенко хотів поїхати в Осло на конференцію "Крим в геополітичній перспективі" і подав документи на візу в посольство. Однак їх не прийняли, тому що журналіст отримав російське громадянство на анексованому півострові. Про це повідомили на сайті видання, передають Патріоти України 29 лютого 2020 року.

Як йдеться у відповіді посольства, російський закордонний паспорт Мащенка не визнається країнами Шенгенської угоди. Журналісту запропонували подорожувати в Норвегію без візи з українським біометричним паспортом.

"У мене немає українського біометричного паспорту і я не збираюся його отримувати. Я, як і мільйони кримчан, російський громадянин. І мені дуже шкода, що Європейський Союз не хоче розуміти цього і не хоче чути наш голос", – написав Мащенко у відповідь в посольство.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...