З архіву ПУ. Стало відомо, чому Порошенко не з'явився на "Ходу гідності" Зеленського

Екс-глава держави Петро Порошенко прийняв рішення відсвяткувати День незалежності поряд з бійцями ЗСУ, а не на параді альтернативного формату. П'ятий президент Петро Порошенко не з'явився на головному заході на Хрещатику з нагоди святкування 28-ї річниці незалежності України, передають Патріоти України 24 серпня 2019 року.

П'ятий президент України разом з дружиною Мариною відправився до Міністерства оборони, щоб відзначити День Незалежності поряд з воїнами Збройних сил України.

"Сьогодні я вітаю українців з Днем Незалежності, згадуючи тих, хто віддав своє життя за те, щоб ми мали свою державу, були вільні. Ми віддали шану і повагу тим хлопцям, які віддали своє життя за нашу землю", - заявив Порошенко.

За словами екс-глав держави, йому було важливо відсвяткувати День Незалежності з ветеранами АТО. "Для мене дуже важливо розділити цей святковий день з тими, хто захищає нашу незалежність", - додав Порошенко.

Екс-глава держави також взяв участь в урочистому молебні за Україну в Софії Київській. Участь у молебні разом з Порошенком також взяли глави релігійних громад, екс-секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр культури Євген Нищук, нардепи від партії "Європейська солідарність".

Він побажав співгромадянам миру "на умовах перемоги, коли буде звільнений останній шматок української землі, коли буде звільнений український Донбас, український Крим".

Зазначається, що Порошенко також розкритикував відмову від проведення військового параду на День Незалежності.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...