З архіву ПУ. "Стіну потрібно будувати не на Донбасі": Український письменник пояснив, як перемогти "розводилу"-Путіна

На думку Віталія Капранова, перш за все треба захистити свій інформаційний простір.

Україна сьогодні змушена воювати проти Росії на Донбасі, щоб не довелося воювати в Києві. Про це заявив 29 жовтня 2019 року український письменник і громадський діяч Віталій Капранов, коментуючи пропозиції "відгородити стіною" окуповані райони України й змиритися з їхньою втратою, передають Патріоти України.

"Віддати й забути – захочуть щось іще. Ми маємо справу з Росією – вона, як бультер'єр, вчеплюється й гризе. Треба воювати на Донбасі, щоб не воювати в Києві. Я не знаю такої стіни, яку не можна було б проломити наявними в Росії танками, ядерною зброєю й таке інше", – наголосив Капранов.

За його словами, стіну потрібно будувати не на Донбасі, а в головах українців і в інформаційному просторі. "Чому не дійшли до Одеси, чому не захопили Харків, чому захопили такий маленький шматочок? Те, що дозволили люди, те й захопили. Зупиняють не танки, а люди. Нам із Луганської області розповідали, як це було: приходять ці "орки", а люди їм кажуть – йдіть. Коли люди просто дивляться, як "нова влада" змінює прапор на сільраді, можна захоплювати, скільки хочеш. Якщо люди кажуть "все, до побачення" – там треба дуже довго тримати окупацію", – пояснив письменник .

Капранов зазначив, що повне захоплення такої країни, як Україна, практично неможливе, оскільки коштуватиме Росії надто дорого. "Якщо Російська Федерація нас окупує і буде витрачати стільки сил на окупаційний режим, тоді жодні ціни на нафту її не врятують. Вони це теж розуміють. Їм потрібна війна на Донбасі, щоб у нас у боці стирчав ніж, і вони могли його покрутити й подивитися в очі – ну що, боляче? Це такі тортури, тільки державного масштабу", – зазначив він.

Письменник не поділяє надій на те, що якщо Україна відведе війська з Донбасу, там настане мир. На його думку, якби президентові РФ Володимиру Путіну було це потрібно, "давно б уже був мир".

"Йому потрібна війна, і там буде війна, що б ми не робили. Просто треба воювати, а не сидіти і чухати потилицю", – наголосив він. На питання, чи зможе український лідер Володимир Зеленський переговорами з Росією зупинити бойові дії, Капранов відповів: "Путін поводиться, як звичайний "розводила" з підворіття. Я розумію, що Зеленський живе піаром, але в цьому разі Путін не дасть йому такої можливості".

Джерело: Обозреватель

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...