З архіву ПУ. "Своїх" не кидають: Генералу поліції Педосу, якого звільнили через події у Броварах, знайшли нову посаду

Через величезну стрілянину у Броварах 29 травня 2020 року відсторонили Юрія Педоса - очільника поліції Вінницької області, яка супроводжувала озброєних "тітушок" на Київщину. Втім не минуло й трьох днів, як Педосу знайшли нову посаду в поліції. Відтепер раніше відсторонений полісмен буде радником голови Нацполіції. Про це журналістам розповів сам голова поліції Ігор Клименко, передають Патріоти України.

Під час робочої поїздки у Вінницьку область Клименка зустріли місцеві журналісти. Вони й спитали про подальшу долю відстороненого голови поліції області.

На новій посаді Юрій Педос буде відповідати за ведення інституту дізнання на території західно-центрального округу. Щодо решти відсторонених працівників – службове розслідування продовжується. Роль кожного буде оцінено. Ми цю інформацію теж доведемо, – пообіцяв Ігор Клименко.

Відсторонення Юрія Педоса: коротко

Юрія Педоса відсторонили 29 травня – одразу після славнозвісної перестрілки у Броварах, що в Київській області. Як відомо, частина озброєних "тітушок", які брали у ній участь, з Вінниччини.

Після стрілянини ЗМІ повідомляли, що саме поліція Вінницької області допомагала добиратися на Київщину озброєним молодикам. Їх навіть супроводжували копи.

Серед причин відсторонення Педоса офіційно назвали "грубі недоліки й прорахунки". Втім радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк підтвердив, що одна з причин – саме наслідок подій у Броварах.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...