З архіву ПУ. "Такий феномен": Військовий експерт назвав головну причину розгрому вірменської армії в Карабасі

Вірменія розраховувала на військовий досвід минулого століття, втягуючись в новий конфлікт в Нагірному Карабасі. Азербайджан придушив противника сучасною технікою і підготовкою військових.

Російський військовий експерт Павло Фельгенгауер в ефірі одного з вірменських каналів роз'яснив великі втрати Єревана у військовій техніці під час останньої війни в Нагірному Карабасі, передають Патріоти України.

Вірменські генерали і політики до сучасної війні не були готові ні технічно, ні інтелектуально. "Як це часто буває, якщо в одній війні переміг, то здається, що далі все буде приблизно так само", - сказав Фельгенгауер.

На думку експерта, до початку боїв було зрозуміло, що азербайджанські військові підготовлені набагато краще, в тому числі і технічне оснащення відрізнялося в рази. "Солдати (вірменські - ред.) бачать, що їх зброя не ефективна, що противник їх б'є, що вони навіть потрапити в нього не завжди можуть, починають кидати техніку", - зазначив фахівець.

Вірменські генерали, на думку Фельгенгауера, також не розуміли, в яку війну вплуталися. Хоча їм пощастило - азербайджанці з політичних причин не могли піти на Єреван, але могли пробити захист в Нахічевань.

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...

Ворога чекає лише смерть: Сирський показав відео знищення окупантів на фронті в Україні (відео)

четвер, 2 травень 2024, 11:27

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав відео знищення росіян на фронті в Україні, передають Патріоти України. Відео знищення ворога показав командувач Сухопутними військами Олександр Сирський. "Невпинна бойова робота Сил оборони України - вор...