З архіву ПУ. "Это наша армия строила": У РФ цинічно відповіли меру Херсона на його слова про українське місто

Член Ради Федерації РФ заявив, що місто з'явилося на місці, де російська армія влаштувала собі укріплення в Російсько-турецькій війні.

Сергій Цеков. Фото: ТАСС.

Член Ради Федерації РФ Сергій Цеков був розлючений позицією влади Херсона про те, що "південь України - етнічно, ментально, географічно, культурно український". Він спробував довести зворотне, інформують Патріоти України 27 грудня 2019 року.

"Нехай вони поставлять собі питання, хто Херсон побудував", - заявив представник російської влади. Він так нагадав, що місто з'явилося на місці, де російська армія влаштувала собі укріплення в Російсько-турецькій війні. "Це ж (було - ред.) за часів після прийняття Криму до складу Росії", - додав Цеков. Він "забув" згадати, що тоді була ще Російська імперія, яка припинила своє існування 1917 році. Та й "прийняття Криму" не було. В ті часи відбулася повноцінна анексія півострова у Кримського ханства.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...