З архіву ПУ. Три таємні вимоги Кремля: Кондоліза Райс розповіла, як врятувала Саакашвілі та Грузію, вхопивши балакучого Лаврова за "язика"

Глава МЗС Росії Сергій Лавров в 2008 році висував США три умови припинення російсько-грузинської війни.

Кондоліза Райс

Про це написала екс-держсекретар США Кондоліза Райс в статті для видання The Washington Post, передають Патріоти України 9 серпня 2018 року.

За її словами, тоді загроза захоплення Тбілісі дійсно існувала, а через кілька днів після початку вторгнення Лавров в телефонній розмові висунув Вашингтону три умови для припинення війни. «По-перше, грузини повинні гарантувати незастосування сили в регіонах, що відкололися від Грузії - ред). По-друге, грузинські війська повинні повернутися в казарми. Це було прийнятно для уряду Грузії і її союзників. Однак третя умова, яка, за його словами, повинна була залишитися «між нами», шокувала мене: «Міша Саакашвілі повинен піти», - написала Райс.

На це Райс відповіла Лаврову, що між американським держсекретарем і міністром закордонних справ Росії не може бути ніяких секретних переговорів про повалення демократично обраного президента. «Я сказала, що подзвоню всім, кому можу, і скажу, що Росія вимагає повалення грузинського президента ... Він розлютився ... справжні мотиви росіян були відкриті світу. Саакашвілі залишився при владі, і грузинська демократія була врятована», - зазначила Райс.

Як відомо, Кондоліза Райс була держсекретарем США під час російсько-грузинської війни. Президентом США в той час був Джордж Буш-молодший, а Росії - Дмитро Медведєв.

Опублікував: Олег Устименко

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...