З архіву ПУ. Тримайся, недонаддержаво: Новітній британський авіаносець долучається до сил швидкого реагування у Європі

Перший з британських авіаносців класу Elizabeth, разом з багатоцільовими літаками F-35, буде ходити під прапором Великої Британії поряд із союзниками НАТО.

HMS Queen Elizabeth під час одного з етапів випробувань.

Майбутній флагман Королівського Військово-морського флоту Великої Британії HMS Queen Elizabeth (R08) буде доступний для розгортання як частина багатонаціональних сил НАТО. Про це повідомляє прес-служба Уряду Великої Британії 10 червня 2019 року, передають Патріоти України.

Прем’єр-міністр Тереза Мей оголосив 4 червня, що Королівський військово-морський флот зможе підготувати найбільший і найсучасніший військовий корабель Великої Британії для сил швидкого реагування реагування НАТО.

Перший з британських авіаносців класу Elizabeth, разом з багатоцільовими літаками F-35, буде ходити під прапором Великої Британії поряд із союзниками НАТО.

“Я рада повідомити, що НАТО незабаром зможе застосовувати британський авіаносець HMS Queen Elizabeth та літаки-винищувачі F-35, щоб допомогти у подоланні загроз у всьому світі, – сказала Тереза Мей

Операція «Readiness Initiative» НАТО спрямована на підвищення готовності сил Альянсу до розгортання та переміщення в Європі, а також через Атлантику для захисту міжнародної безпеки.

На зустрічі міністрів оборони у червні союзники зобов’язалися до 2020 року мати 30 батальйонів, 30 авіаційних ескадрильй та 30 військово-морських кораблів, готових до використання впродовж 30 днів. Це було посилено главами держав і урядів Альянсу на саміті НАТО в липні.

Будівництво авіаносця було розпочато 7 липня 2009 року та через 5 років – 17 липня 2014 року він покинув сухий док для свого першого виходу в море.

Короткі технічні характеристики авіаносця Queen Elizabeth (R08):

Водотоннажність: 70 600 тон(повна)
Довжина: 284 метри
Ширина: 74 метра
Осадка: 11 метрів
Максимальна швидкість: 25 вузлів
Автономність: 292 доби
Авіакрило: заплановано до 40 одиниць літальних засобів – літаків F-35B та вертольотів різних типів
Екіпаж: Командирський склад – 60 офіцерів
Особовий склад: 600 осіб
Авіаперсонал: 900 осіб

У 2019 році запланована передача Королівським ВМС іншого авіаносця цього типу – HMS Prince of Wales.

"Коли Путін кашляє, Шольц шукає бункер": Німецький канцлер став посміховиськом у Європі через надмірну боязливість

вівторок, 19 березень 2024, 6:50

Німецький канцлер відмовляється давати Україні ракети, боячись втягування країни у війну, передають Патріоти України. Як пише The Times, небажання канцлера Німеччини Олафа Шольца передавати Україні ракети Taurus усе більше дратує союзників та багатьох ...

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...