З архіву ПУ. Цінний досвід: Турецькі військові показали, які системи використовувалися для ліквідації російського ЗРПК "Панцир-С1"

В подібних операціях були задіяні відразу кілька систем, а точніше - 3.

Багато російських джерел в медіапросторі, а також інші, які є проросійськими, регулярно публікують матеріали про те, що турецькі військові не знищували сирійські "Панцири" в такій кількості. Однак, навіть не будучи зобов'язаними комусь щось доводити, турки продовжують надавати факти знищення сирійських ЗРПК "Панцир-С1". Про це у березні 2020 року повідомив Telegram-канал "Військовий оглядач" з посиланням на матеріал, взятий з Clash Report, передають Патріоти України.

Цього разу турецькі джерела опублікували інфографіку, згідно з якою в подібних операціях були задіяні відразу кілька систем, а точніше - 3. Так, БПЛА TAI Anka-S, що стоїть на озброєнні турецьких ВПС, виконував розвідувальні та наглядові функції. У свою чергу, комплекс РЕБ KORAL прикривав ударні і розвідувальні дрони, забезпечуючи постановку перешкод і придушення. Ну а БПЛА Bayraktar TB2 залишалося завдати безпосередній удар із застосуванням керованих ракет MAM-L. Так здійснювалася кожна успішна або неуспішна з тих чи інших причин спецоперація з виведення з ладу російсько-сирійських комплексів ППО разом з їх екіпажами.

Також повідомляється, що в деяких випадках турецькі військові цілком могли і можуть використовувати боєприпаси A Harpy, придбані в Ізраїлі. Основним завданням цих досить ефективних дронів якраз таки і є знищення РЛС і ЗРК противника на дальностях до 400 км. При цьому їх практична стеля по висоті становить 3 км. Снаряд запускають з мобільної платформи в бік противника, після чого той самостійно вишукує мету і пікірує на неї після її виявлення.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...